Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:52 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiectul „Infant“ derulat de Primăria Constanța. Pentru anul acesta, au fost bugetate fonduri pentru doar 30 de persoane (DOCUMENT)

ro

23 Feb, 2023 00:00 1312 Marime text
  • Proiectul „Infant“, destinat persoanelor din municipiul Constanţa, care constă în acordarea de sprijin financiar în vederea efectuării procedurii de fertilizare in vitro, derulat prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială Constanţa, a fost aprobat de Consiliul Local Constanța din 2020
  • Beneficiarii pot fi femeile singure sau cuplurile care au diagnostic de infertilitate stabilit de către un medic specialist în obstetrică-ginecologie cu competență în tratamentul infertilității cuplului și în reproducere umană asistată medical
  • Sprijinul financiar se acordă sub forma unui voucher de 10.000 lei pentru fiecare solicitare
 
Primarul Vergil Chițac a emis o dispozție pentru stabilirea numărului de beneficiari în cadrul proiectului Infant în anul 2023.

Potrivit dispoziției, vezi secțiunea „documente", pentru anul acesta sunt bugetate fonduri pentru 30 de persoane.

Proiectul „Infant“, destinat persoanelor din municipiul Constanţa, care constă în acordarea de sprijin financiar în vederea efectuării procedurii de fertilizare in vitro, derulat prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială Constanţa, a fost aprobat de Consiliul Local Constanța din 2020.

Obiectivul declarat al programului este creșterea natalității în rândul populației de pe raza municipiului Constanța, prin acordarea de sprijin financiar pentru efectuarea procedurii de fertilizare în vitro.

Beneficiarii pot fi femeile singure sau cuplurile care au diagnostic de infertilitate stabilit de către un medic specialist în obstetrică-ginecologie cu competență în tratamentul infertilității cuplului și în reproducere umană asistată medical.

Sprijinul financiar acordat de municipalitate este de 10.000 de lei/solicitare, neimpozabil, conform art. 62 lit. a) din Legea nr. 227/2015 privind codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit directorului DGAS, Monica Poptile.

Sprijinul financiar se acordă sub forma unui voucher pentru fiecare solicitare.

Voucherul va conţine următoarele elemente: denumirea şi siglele instituţiilor organizatoare ale proiectului „Infant“; denumirea şi sigla proiectului „Infant“; denumirea unităţii emitente; valoarea voucherului; nume şi prenume beneficiar; codul numeric personal; valabilitatea voucherului (12 luni de la data emiterii) şi seria voucherului.

Un program similar se desfășoară și la nivel național inițiat de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Sprijinul financiar acordat este însă ceva mai mare, de 15.000 de lei/solicitare. 

Persoanele care solicită sprijin financiar în vederea efectuării procedurii de fertilizare in vitro, pot opta între cele două programe.
 
Cine se poate înscrie în programul național FIV  2022-2023?
 
Cuplurile sau femeile singure, cu vârsta între 20-45 de ani, care se luptă cu infertilitatea, cu domiciliul în România și care vor desfășura procedurile de reproducere umană asistată pentru obținerea unei sarcini fie într-un spital public sau o clinică privată acreditată din țară.

Cuplurile sau femeile singure care se înscriu în program trebuie să aibă indicație pentru fertilizare in vitro de la medicul specialist în infertilitate.
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:


25 de copii au venit pe lume la Constanța grație programului INFANT! Ce trebuie să știe cei care vor să se înscrie în program
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii