Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:13 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prevenirea infracţiunilor, a abandonului şcolar şi a violenţei în şcoli Campania de informare „Refuz să devin o victimă“, la Primăria Cumpăna (galerie foto)

ro

16 Nov, 2018 00:00 1681 Marime text
Primăria Cumpăna desfăşoară campania de informare „Refuz să devin o victimă”, în baza protocolului de colaborare cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa. Astfel, pe data de 14 noiembrie, în cadrul Centrului Multifuncţional de Asistenţă Socio-Medicală din comuna Cumpăna, s-a desfăşurat campania de informare „Refuz să devin o victimă”. La dezbatere au participat primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju, reprezentanţi ai Inspectoratului de Poliţie Constanţa, precum şi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială Constanţa, ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, ai Centrului Regional Constanţa, directori ai şcolii si ai celor doua grădiniţe din localitate.
 
Obiectivele protocolului de colaborare sunt: prevenirea infracţiunilor; prevenirea abandonului şcolar; prevenirea violenţei în şcoli; informarea cu privire la oportunităţi de recalificare şi de inserţie în muncă; promovarea drepturilor omului şi a egalităţii de şanse; organizarea comună şi participarea la sesiuni de informare, conştientizare şi sensibilizare cu privire la problematica comunităţii.
 
Campania „Refuz să devin o victimă“ îşi propune să lupte împotriva violenţei şi traficului de persoane. România ocupă primul loc în Uniunea Europeană la traficul de carne vie, conform unui raport realizat de Eurojust şi Europol. Autorităţile europene atrag atenţia şi asupra numărului tot mai mare de minori exploataţi în străinătate. Cei mai mulţi copii provin din ţara noastră şi sunt de etnie rromă. Şi tinerele românce ajung victime ale traficului de persoane. Primul pas în atragerea tinerelor este promisiunea unui salariu atrăgător, de până la 3.000 de euro pe lună, în condiţiile în care în România se câştigă de zece ori mai puţin.
 
Cele mai multe dintre victimele traficului de persoane ajung în Italia, Spania, Germania, Marea Britanie şi Franţa. „Să nu aveţi încredere în oameni, mai ales în necunoscuţi, căci în ziua de astăzi lumea este rea!” - acesta este sfatul unei tinere victime a traficului de carne vie, care a apelat la ajutorul specialiştilor după ce a reuşit să scape din ghearele proxeneţilor. Numai anul trecut, în atenţia specialiştilor Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, filiala Constanţa, au ajuns 18 tinere constănţene, victime ale traficului de persoane.

Campania „Oftalmologie pentru tine“, la Cumpăna

 
Tot, ieri, medici specialişti din cadrul Mrini Eye Hospital, cel mai performant spital de oftalmologie din Dobrogea, au ajuns şi la Cumpăna. În cadrul campaniei „Oftalmologie pentru tine“, peste 25 de persoane din localitate au beneficiat de control şi investigaţii de specialitate gratuite din partea echipei medicale, într-un amplu proiect în care partener este şi Primăria comunei Cumpăna.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii