Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:02 19 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O mână de ajutor dată de administraţia locală din Cumpăna copiilor aflaţi în situaţie de risc sau de abandon şcolar (galerie foto)

ro

12 Dec, 2017 00:00 630 Marime text
42 de familii din comuna Cumpăna au avut parte de o surpriză din partea reprezentanţilor administraţiei publice locale, care, ieri, le-au trecut pragul, aducându-le pachete cu alimente de bază. Astfel, cei nevoiaşi vor avea ce pune pe mese cu ocazia sărbătorilor de iarnă.
 
Primăria comunei Cumpăna, reprezentată prin primarul ec. Mariana Gâju, în parteneriat cu Fundaţia Principesa Margareta a României şi Asociaţia pentru Dezvoltare Comunitară Cumpăna, derulează, în perioada 1 octombrie 2017 - aprilie 2018, proiectul „Îmbunătăţirea calităţii vieţii copiilor din comuna Cumpăna aflaţi în situaţie de risc sau abandon şcolar“ - Investiţie în Mediul Rural 2017-2018.
 
În cadrul acestui proiect, cei 42 de beneficiari au primit, ieri, pachete cu alimente de bază: pui, ulei, orez, bulion, paste, mazăre, zahar, pate, ciuperci, mălai şi faină. La iniţiativa primarului Mariana Gâju, evenimentul a început cu un moment de reculegere în memoria Regelui Mihai, care a încetat din viaţă marţi, la vârsta de 96 de ani.
 
Proiectul „Îmbunătăţirea calităţii vieţii copiilor din comuna Cumpăna aflaţi în situaţie de risc sau abandon şcolar“ are drept scop prevenirea abandonului şcolar pentru 42 de copii din comuna Cumpăna, precum şi prevenirea marginalizării elevilor cu rezultate bune la învăţătură, dar care provin din familii cu posibilităţi reduse sau din familii aflate într-o perioadă mai dificilă (ex. pierderea temporară a locului de muncă, divorţul părinţilor, plecarea părinţilor la muncă în străinătate, consum de alcool al părinţilor, pierderea unuia dintre părinţi, violenţă în familie şi reducerea riscului de excluziune socială a copiilor şi a familiilor lor.
 
În comunităţi vulnerabile de pe întreg teritoriul României, Fundaţia Principesa Margareta a României oferă beneficiarilor săi instrumentele și cunoștinţele pentru ca aceștia să se poată ajuta singuri. Fundaţia acordă ajutor individualizat copiilor, vârstnicilor, familiilor aflate în situaţii de criză și sprijină comunităţile în identificarea de resurse proprii pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii