Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:16 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liberalul Bogdan Bola, singurul ales judeţean care şi-a prezentat raportul de activitate pentru perioada iulie 2018 - iunie 2019 (document)

ro

02 Jul, 2019 00:00 3751 Marime text

În conformitate cu prevederile art.51 alin.4 din Legea nr.215/2001 cu modificările şi completările ulterioare, consilierul judeţean liberal Bogdan Bola şi-a prezentat raportul de activitate pentru perioada iulie 2018 - iunie 2019.

În intervalul menţionat a participat la zece şedinţe ordinare ale Consiliului Judeţean, trei şedinţe extraordinare şi o şedinţă solemnă comună cu Consiliul Judeţean Tulcea. În calitate de consilier judeţean, în urma votului primit în cadrul şedinţelor Consiliului Judeţean Constanţa, face parte din următoarele comisii de specialitate: Comisia pentru Educaţie, Sport, Turism şi Tineret şi Comisia Juridică, Ordine publica şi Situaţii de Urgenţă.

„În cadrul lucrărilor comisiilor de specialitate şi şedinţelor Consiliului Judeţean, am analizat fiecare solicitare sau proiect de hotărâre care s-a regăsit pe ordinea de zi şi m-am implicat cu maximă seriozitate şi responsabilitate, asumându-mi fiecare atribuţie reglementată legal în calitate de consilier judeţean. Pe parcursul acestor activităţi, am avut intervenţii documentate, astfel încât prin amendamente proprii sau prin abordări colective am obţinut clarificările necesare atât pentru avizarea proiectelor cât şi corectarea conţinutului acestora.

De asemenea, în calitate de reprezentant al CJC, am participat la şedinţele Consiliului de Administraţie al Asociaţiei Grup Local Dobrogea Nord, la care am fost convocat de două ori. În cadrul comisiilor de specialitate şi al şedinţelor ordinare şi extraordinare ale Consiliului Judeţean Constanţa, am avut luări de cuvânt pe diverse teme, printre care: m-am opus în mod public, alături de colegii mei liberali, modalităţii prin care reprezentanţii Centrului Cultural „Teodor Burada” au înţeles să cheltuie banul public (aprox. 200.000 de euro) în cadrul evenimentelor aşa-zis culturale „Sărbătoarea Recoltei şi Vinului” şi „Festivalul Berii”. Din păcate, cu toată opoziţia noastră, proiectul a trecut aşa cum a fost propus iniţial.

Am solicitat, în repetate rânduri, subvenţionarea cu 50% a transportului public de călători organizat de operatorii autorizaţi de Consiliul Judeţean pentru elevi şi studenţi şi subvenţionarea cu 100% a transportului public de călători pentru elevii şi studenţii orfani, cu cerinţe educaţionale speciale.

Am avut luări de cuvânt în cadrul dezbaterilor privind Bugetul judeţului Constanţa, solicitând amendamente, alături de colegii mei liberali, fără ca acestea să fie introduse pe ordinea de zi sau pe lista de investiţii.

Am protestat public, în şedinţele Consiliului Judeţean, faţă de unele investiţii absolut aberante ale conducerii CJC, cum ar fi catargul de 80.000 de euro montat în faţa Pavilionului Expoziţional, catalogat de alianţa PSD-PMP drept un „monument” semnificativ pentru Constanţa; de asemenea, am combătut cu argumente ipocrizia „actului de promisiune civică”, semnat de conducerile PSD-iste ale Consiliului Judeţean Tulcea şi Constanţa, din cauza faptului că marea majoritate a acestora nu ţin de activitatea noastră şi sunt de fapt promisiuni (neonorate) ale Guvernului“, arată acesta, în raportul de activitate.

Solicitări, interpelări şi proiecte depuse

Ca şi în anii trecuţi, consilierul judeţean Bogdan Bola a depus mai multe interpelări şi proiecte de hotărâre către executivul Consiliului Judeţean. Astfel, în perioada 2018 - 2019, alesul judeţean a efectuat vizite în judeţ, a participat la şedinţe de Consiliu Local în diferite localităţi şi a organizat dezbateri locale cu cetăţenii judeţului Constanţa. Urmare a acestora, au rezultat mai multe acţiuni, printre care: proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului pentru finanţarea unui studiu de fezabilitate pentru construirea unui nou teatru pentru copii, proiect de hotărâre privind acordarea facilitaţilor de transport pentru elevi şi studenţi, solicitare de informaţii cu caracter public în ceea ce priveşte repartizarea forţei calificate de munca pe domenii de activitate şi vârsta în judeţul Constanţa, interpelare privind situaţia miniporturilor turistice de pe Dunăre şi a demersurilor făcute referitor la dezvoltarea unei strategii de turism pe termen mediu şi lung, interpelare privind întârzierea nejustificată a primirii/implementării Strategiei Integrate de Dezvoltare Durabilă a Turismului în judeţul Constanta sau interpelare privind stadiul în care se află Programul Naţional de Tratament pentru Boli Rare la Constanta şi ce se face pentru pacienţii care suferă de aceste maladii. Totodată, alesul judeţean a depus propuneri şi pentru PUZ-ul Peninsulei în cadrul dezbaterii publice iniţiate de Primăria Constanţa.

Alte activităţi în calitate de consilier judeţean

Totodată, în perioada iunie 2018 - iunie 2019, pe lângă întâlnirile cu primari, consilieri locali şi simpli cetăţeni, Bogdan Bola a participat în calitate de consilier judeţean la mai multe evenimente şi festivităţi oficiale, pe care le puteţi consulta în raportul de activitate integral, disponibil în secţiunea „Documente”.

„În perioada raportată am încercat să aduc la cunoştinţa cetăţenilor judeţului Constanţa toate faptele şi actele administrative care interesează colectivitatea locală prin informare transparentă şi dialog constant”, susţine consilierul judeţean PNL.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii