Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:59 14 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deşi nu primesc răspuns, constănţenii fac sesizări pe domnuleprimar.ro Pagina de Facebook a Primăriei Constanţa nu rezolvă problemele?

ro

18 Aug, 2015 00:00 1088 Marime text
Un site înfiinţat pentru a veni în sprijinul cetăţenilor, înlesnind, teoretic, relaţia cu autorităţile locale, continuă să fie plin de sesizări, dar lipsit de răspunsuri din partea edililor. De la începutul anului şi până în prezent, în atenţia Primăriei Constanţa au fost postate 21 de sesizări pe site-ul domnuleprimar.ro, dar niciuna nu a primit răspuns din partea reprezentanţilor administraţiei municipale.

Perseverenţă fără limită

Deşi aleşii au demonstrat că nu acordă atenţie prea mare neregulilor semnalate de contribuabili, aceştia din urmă apelează la orice variantă care le este oferită pentru a-şi spune păsurile în speranţa că, odată şi odată, cineva o să reacţioneze. O dovadă în acest sens este site-ul domnuleprimar.ro. De la începutul anului şi până în prezent, aici au fost postate 21 de sesizări în atenţia Primăriei Constanţa. Ca de obicei, niciuna nu a primit răspuns. Situaţia ar putea avea o explicaţie plauzibilă: crearea paginii de Facebook a Primăriei Constanţa.

Şi totuşi, dacă în anii precedenţi (când situaţia era aceeaşi în ceea ce priveşte lipsa răspunsurilor edilului-şef cu privire la sesizările postate pe site-ul domnuleprimar.ro), puneam totul pe seama faptului că fostului primar, Radu Mazăre, nu-i plăcea să-i fie criticată activitatea şi să afle care erau nemulţumirile constănţenilor, preluarea atribuţiilor de către viceprimarul Decebal Făgădău pare să-i fi motivat pe constănţeni. Aşa s-ar putea explica perseverenţa celor care continuă să posteze pe acel site diverse aspecte considerate a fi în neregulă. Având în vedere că Radu Mazăre a demisionat din funcţia de primar pe 22 mai anul curent, am aruncat o privire pe domnuleprimar.ro. Din 3 iunie până pe 9 august, au fost postate şase sesizări… toate fără răspuns.

Ce reclamă cetăţenii?

Prima sesizare atrage atenţia asupra faptului că programul de linişte „nu este respectat de constructorii unui bloc de pe strada M. Jora, în spatele blocurilor pentru tineri de pe Baba Novac (…). Poluează fonic de la 7 a.m. până la 23 p.m.“.

Pe 5 iulie, Gheorghe Mungiuri posta: „O problemă periculoasă pentru sănătatea noastră este incinta fostei instituţii Energia, care a devenit o groapă de gunoi de la care suntem obligaţi să inhalăm mirosuri groaznice. Noi suntem buni plătitori de impozite la nivelul unui cartier REZIDENŢIAL şi nu dispunem nici de pavaj stradal (nici măcar din piatră provizorie), şi nici de iluminat public.“

Pe de altă parte, Moise, din Constanţa, scrie: „Nu este corect faţă de alţi comercianţi ca unii să iasă pe faleză şi pe alţii să nu-i lase şi nu aş vrea să cred că este vorba de altceva. Luaţi legătura cu inspectorii de zonă Ş. şi E“.

Sănătatea şi integritatea, puse în pericol

La finele lunii trecute, Adrian Voicheci susţine, pe site-ul domnuleprimar.ro, că nici pagina de Facebook a Primăriei Constanţa nu pare să fie prea des verificată de cei desemnaţi să o facă. Altfel nu ne putem explica următoarea postare: „Vă rog să ne ajutaţi cu rezolvarea unei petiţii trimise pe adresa de Facebook a Primăriei, cu numărul 98894, prin care vă anunţăm că sunt puse în pericol sănătatea şi integritatea personală ale locatarilor de la adresa de mai sus. Într-un spaţiu tehnologic de subsol a fost închiriată una dintre boxe unei persoane ce deţine mai mulţi câini şi pisici şi a adunat o serie de obiecte de pe la gunoaie. Mirosul şi lipsa de igienă sunt de nesuportat (…). Mă adresez dumneavoastră, ca reprezentant al nostru în aceste probleme de convieţuire în condiţii de igienă, pentru că am convingerea că trebuie alăturate mai multe forţe pentru a trăi civilizat fără să ne fie frică de integritatea copiilor, de sănătatea noastră, a tuturor. Toţi vecinii sunt speriaţi şi nu au curaj, pentru că au fost jigniţi şi apostrofaţi de chiriaşi, iar proprietarul spaţiului îşi permite să ignore autorităţile locale trimise în control. În disperare de cauză, am încercat chiar să punem o gratie la un geam pentru a limita accesul animalelor în şi din spaţiul de locuit, iar ca răspuns ne-am ales cu bătăi în uşi şi geamuri sparte. Nu vreau să vă deranjez inutil, dar mizez pe dumneavoastră în rezolvarea corectă a petiţiei. Cu speranţa că putem trăi într-un oraş civilizat, aştept ajutorul dumneavoastră, păţania noastră fiind mai grea decât pot eu explica. Vă mulţumesc.“

Nereguli în construcţii

Ultima sesizare a fost postată pe 9 august de către Petru Catargiu: „Subsemnatul Catargiu Petru, cu domiciliu in Constanta, str. Micşunelelor nr. 12, bl. 29, sesizez că vecinul de la nr. 16, de la case, a construit un gard de scândură lipit de bloc şi nu mai avem acces în spatele scării pentru curăţenie... Legea prevede doi metri de la colţul scării... Şi lângă bloc s-au mai construit nişte coteţe neautorizate... Vă mulţumesc.“
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii