Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:44 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De Adormirea Maicii Domnului, la Cumpăna Şase copii din centre de asistenţă maternală au primit Taina Botezului (galerie foto)

ro

17 Aug, 2015 00:00 3009 Marime text
Credincioşii comunei Cumpăna au marcat, sâmbătă, sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului. Încă din seara zilei de vineri, începând cu ora 17.30, locuitorii comunei au luat parte la slujba de priveghere şi la Prohodul Adormirii Maicii Domnului.
 
În dimineaţa marii sărbători, credincioşii din Cumpăna, cu mic, cu mare, au ajuns la sfânta liturghie. După slujbă, la iniţiativa Primăriei Cumpăna, a Consiliului Local şi a primarului ec. Mariana Gâju, şase copii proveniţi din centre de asistenţă maternală au primit Taina Sfântului Botez de la Înaltpreasfinţia Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Naşii sunt oameni cu credinţă şi cu dragoste faţă de semeni, care vor aduce o rază de lumină şi speranţă copiilor părăsiţi, veghindu-i de-a lungul vieţii lor.

Sărbătoarea a fost încheiată cu o agapă creştină. Mai mult, pe parcursul celor două zile, credincioşii comunei Cumpăna şi nu numai s-au putut închina la moaştele Sfintei Muceniţe Varvara, precum şi la veşmintele Sfintei Cuvioase Parascheva, care au fost depuse la Biserica Parohială „Adormirea Maicii Domnului“. Oaspeţi de onoare ai comunei Cumpăna au fost reprezentanţii administraţiei publice locale din localităţile Străşeni, Sărata Veche, Selemet, Budeşti şi Puhăceni, din Republica Moldova, localităţi înfrăţite cu administraţia publică locală din comuna Cumpăna. „La mulţi ani tuturor celor care îşi serbează ziua onomastică, să aveţi parte de sănătate, bucurii şi pace sufletească!“, le-a urat sărbătoriţilor primarul ec. Mariana Gâju.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii