Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:52 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comitetului Executiv va preceda Consiliul Naţional PSD Constanţa va cere sprijin pentru organizarea referendumului

ro

20 Oct, 2011 01:00 2468 Marime text
consiliul_psd_-_Nicusor_Constantinescu_Victor_Ponta_Radu_Mazare.jpgConsiliul Naţional va avea loc la Palatul Parlamentului şi va avea două teme principale: „Statul social responsabil" şi „Democraţie şi libertate"

Social-democraţii se reunesc în cadrul Consiliului Naţional la sfârşitul lunii octombrie, pe durata a două zile, 21 şi 22, cu ateliere de lucru specializate şi dezbateri doctrinare şi ideologice. În această seară, va avea loc o şedinţă a Comitetului Executiv al PSD. În prima zi a Consiliului vor avea loc, dimineaţă, reuniuni ale organizaţiilor de Tineret, Femei, Pensionari şi Diaspora, iar după-amiază vor avea loc ateliere de lucru pe domenii precum educaţie, sănătate, agricultură, cultură, justiţie, administraţie. Aceste ateliere ar urma să fie moderate de personalităţi din afara partidului. În vederea acestor ateliere, a fost creată o pagină de Internet specială pe site-ul PSD. Concluziile primei zile a Consiliului Naţional vor fi prezentate de preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu.

Parlamentarii au fost convocaţi la atelierele de lucru pe departamente

Consiliul se va relua sâmbătă, 22 octombrie, cu rapoarte şi concluzii din partea secretarului general Liviu Dragnea, a lui Adrian Năstase şi a liderului partidului, Victor Ponta. Consiliul Naţional va avea loc la Palatul Parlamentului şi va avea două teme principale: „Statul social responsabil" şi „Democraţie şi libertate". „Va fi un Consiliu Naţional în care nu vor vorbi doar preşedintele sau secretarul general. Vor fi şase sau şapte dezbateri cu totul şi cu totul separate, nu în plen, pe temele cele mai importante, de la economie, sănătate, educaţie", susţin parlamentarii PSD de Constanţa.
În prima zi va avea loc o sesiune mai lungă pe ceea ce înseamnă din punctul de vedere al PSD „soluţiile pentru anul 2012", spune Antonella Marinescu, deputat PSD de Constanţa.
Consiliul Naţional al PSD nu are relevanţă pentru toţi senatorii şi deputaţii constănţeni. Senatorul Nicolae Moga a declarat că el nu va merge la Bucureşti pentru că „este sătul de vorbărie şi are de rezolvat problemele din satele judeţului".

USL susţine referendumul de la Constanţa

psd_-_sigla-psd.jpg

Uniunea Social Democrată (USL) este pregătită ca în toate judeţele în care are majoritatea în consiliile judeţene să fie organizate referendumuri în care cetăţenii să-şi spună părerea dacă sunt de acord cu desfiinţarea judeţelor, susţin social-democraţii constănţeni care s-au reunit ieri după-amiază în şedinţă de Birou Judeţean exact pe tema referendumului. Curtea de Apel Galaţi şi Curtea de Apel Constanţa au emis o hotărâre definitivă şi irevocabilă în favoarea consiliilor judeţene Vrancea şi Constanţa, prin care se dă dreptul fiecărui judeţ să organizeze referendum înainte ca Guvernul sau coaliţia politică să desfiinţeze judeţele actuale.
Conducerea PSD va trimite o copie cu deciziile celor două Curţi de Apel premierului Emil Boc şi preşedinţilor partidelor parlamentare pentru a-i atenţiona pe aceştia că orice iniţiativă de reorganizare şi desfiinţare a judeţelor nu se poate face decât prin referendum.
De asemenea, USL va depune luni, la Curtea Constituţională, o contestaţie privind noua decizie a celor de la putere „de a amâna punerea în executare a hotărârilor judecătoreşti".

27 de delegaţi vor merge la Consiliul Naţional al PSD

Un număr de 27 de delegaţi vor reprezenta PSD Constanţa, joi, la Consiliul Naţional (CN) al formaţiunii politice. Printre ei şi preşedintele PSD Constanţa, Radu Mazăre, prim-vicepreşedintele organizaţiei judeţene, Nicuşor Constantinescu, secretarul executiv al PSD Constanţa, Cristinel Dragomir, liderul organizaţiei municipale a partidului, Lucian Băluţ, preşedintele organizaţiei judeţene de femei, Mariana Gâju, Antonella Marinescu - în calitate de preşedinte al organizaţiei municipale a femeilor social-democrate, Ecaterina Prodan - preşedintele organizaţiei de pensionari, Radu Babuş - preşedintele organizaţiei judeţene de tineret a partidului, vicepreşedinţii partidului, precum şi preşedinţii departamentelor de educaţie şi sănătate, a declarat Lucian Băluţ, vicepreşedinte al PSD Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii