Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:34 17 09 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cere aviz de la arhitectul-şef al municipalităţii. Dacor-Plast SRL, de la contracte cu Primăria Constanţa la investiţii imobiliare (document)

ro

03 Sep, 2019 00:00 512 Marime text
SC Dacor-Plast SRL, specializată în fabricarea articolelor din material plastic pentru construcţii şi care a derulat mai multe contracte cu Primăria Constanţa, merge în această săptămână în Comisia de urbanism şi amenajare a teritoriului pentru solicitare emitere aviz arhitect-şef - PUZ pentru teritoriul delimitat de bd. IC Brătianu, str. Bucegi, str. Mureşului şi str. Petre Mănoiu (vezi secţiunea „Documente”).
 
Încă de anul trecut, administratorul Dacor Plast SRL a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa un memorandum pentru elaborarea avizului de mediu necesar proiectului „PUZ în vederea reglementării terenului delimitat de bd. I.C. Brătianu şi străzile Bucegi, Mureşului şi Lt. Petre Mănoiu”.
Terenul studiat are o suprafaţă de 18.167 mp. PUZ-ul stabileşte zonele de amplasare a construcţiilor prevăzute a fi realizate. Teritoriul aflat în studiu cuprinde parcele aflate în folosinţă de curţi-construcţii şi arabil.
 
Terenul care a generat PUZ-ul este în prezent liber de construcţii şi este reglementat prin PUG-ul aprobat prin HCLM 653 din 1999, a cărui valabilitate a fost prelungită în 2015, şi prin regulamentul de urbanism aferent. Acesta încadrează terenul studiat în zona de reglementare ZRL 2a - zona locuinţelor individuale şi colective mici cu maximum P+2 niveluri situate în afara perimetrelor de protecţie. Se doreşte diversificarea funcţiunilor şi integrarea terenului care a generat PUZ în zona de reglementare aferentă terenurilor de pe bulevardul I.C. Brătianu şi creşterea coeficienţilor urbanistici.

Vă reamintim că, în 2016, Dacor-Plast SRL a intenţionat să ridice un imobil P+2E cu destinaţia de locuinţe colective în Constanţa. Mai precis, pe bulevardul I.C. Brătianu nr. 211. Doar că dorinţa investitorilor nu a fost compatibilă cu cea a municipalităţii. Firma a primit certificat de urbanism, dar nu i s-a permis să îşi ducă planul la final deoarece nu se încadra în funcţiunea aprobată conform PUG. Urbaniştii din cadrul Primăriei Constanţa au susţinut că oportunitatea modificării reglementărilor urbanistice poate fi studiată printr-un PUZ elaborat conform Legii 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul, cu modificările şi completările ulterioare, art 32.

Totodată, în noiembrie 2015, firma anunţa că vrea să ridice două blocuri cu câte un etaj undeva în Constanţa, după ce obţinuse, pe data de 16 noiembrie 2015, de la Primăria Municipiului Constanţa, autorizaţia de construire nr. 2083, cu obiectul „Construire două imobile P+1E hale servicii şi activităţi manufacturiere, împrejmuire teren“.
 
Dacor Plast SRL, în datele Registrului Comerţului 
 
Firma a fost înregistrată în anul 2003 şi este deţinută de Ioan Dan Murariu şi Camelia Murariu. Cei doi asociaţi deţin câte 50% din capitalul social. Administratorul societăţii, care se ocupă de „fabricarea articolelor din material plastic pentru construcţii“, este Ioan Dan Murariu.  

În anul fiscal 2016, societatea cu 14 salariaţi a declarat o cifră de afaceri de 1.574.292 lei şi un profit de 289.820 lei. De asemenea, în anul fiscal 2017, Dacor Plast SRL a avut 13 salariaţi, a raportat o cifră de afaceri de 1.384.155 lei şi un profit de 402.393 lei. Situaţia financiară pe anul 2018 arată astfel: 10 salariaţi, cifră de afaceri de 2.132.600 lei şi un profit de 523.063 lei.

Facem menţiunea că o solicitare a Dacor-Plast SRL s-a mai aflat pe ordinea de zi a Comisiei tehnice de urbanism şi amenajarea teritoriului din cadrul Primăriei Constanţa şi în luna iunie a.c. Atunci au solicitat acord de consultare publică a PUZ-ului pentru acelaşi teren.
 
Citeşte şi:
 

Dacor-Plast SRL a solicitat acord de consultare publică a PUZ-ului pentru un teren. Vezi în ce zonă este situat! (document)

Dacor Plast vrea elaborarea unui PUZ pentru construirea unui imobil pe bulevardul I.C. Brătianu (document)

Un nou contract de la Primăria Constanţa pentru Dacor Plast SR

Cine a câştigat contractul pentru lucrări de reparaţii la mobilierul urban din municipiul Constanţa? (document)

Noile padocuri interioare şi exterioare pot găzdui 400 de animale Adăpostul pentru câini fără stăpân al Primăriei Constanţa, funcţional până la sfârşitul anului

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii