Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:01 20 02 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dacor Plast vrea elaborarea unui PUZ pentru construirea unui imobil pe bulevardul I.C. Brătianu (document)

ro

27 Sep, 2018 00:00 1417 Marime text
Dacor Plast SRL a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa un memorandum pentru elaborarea avizului de mediu necesar proiectului „PUZ în vederea reglementării terenului delimitat de bd. I.C. Brătianu şi străzile Bucegi, Mureşului şi Lt. Petre Mănoiu”.
 
Terenul studiat are o suprafaţă de 18,167 mp şi a fost în centrul opiniei publice de câteva ori. Documentaţia depusă la APM are ca obiect elaborarea planului urbanistic zonal şi a regulamentului de urbanism pentru zona menţionată. Acestea cuprind principiile de aplicare detaliate pentru teritoriul în cauză, alcătuit din terenuri aflate în proprietate privată a persoanelor fizice şi juridice. Elaborarea acestora a fost declanşată de necesitatea de dezvoltare a parcelei din bd. I.C. Brătianu, nr. 211, lot 2+211, în suprafaţă de 428 mp, care aparţine societăţii Dacor Plast SRL.
 
PUZ-ul stabileşte zonele de amplasare a construcţiilor prevăzute a fi realizate. Teritoriul aflat în studiu cuprinde parcele aflate în folosinţă de curţi-construcţii şi arabil. Terenul care a generat PUZ-ul este în prezent liber de construcţii şi este reglementat prin PUG-ul aprobat prin HCLM 653 din 1999, a cărui valabilitate a fost prelungită în 2015, şi prin regulamentul de urbanism aferent. Acesta încadrează terenul studiat în zona de reglementare ZRL 2a - zona locuinţelor individuale şi colective mici cu maximum P+2 niveluri situate în afara perimetrelor de protecţie.
 
Se doreşte diversificarea funcţiunilor şi integrarea terenului care a generat PUZ în zona de reglementare aferentă terenurilor de pe bulevardul I.C. Brătianu şi creşterea coeficienţilor urbanistici.
 
Vă reamintim că, în 2016, Dacor-Plast SRL a intenţionat să ridice un imobil P+2E cu destinaţia de locuinţe colective în Constanţa. Mai precis, pe bulevardul I.C. Brătianu nr. 211. Doar că dorinţa investitorilor nu a fost compatibilă cu cea a municipalităţii. Firma a primit certificat de urbanism, dar nu i s-a permis să îşi ducă planul la final deoarece nu se încadra în funcţiunea aprobată conform PUG. Urbaniştii din cadrul Primăriei Constanţa au susţinut că oportunitatea modificării reglementărilor urbanistice poate fi studiată printr-un PUZ elaborat conform Legii 350/2001 privind amenajarea teritoriului şi urbanismul, cu modificările şi completările ulterioare, art 32.

Totodată, în noiembrie 2015, firma anunţa că vrea să ridice două blocuri cu câte un etaj undeva în Constanţa, după ce obţinuse, pe data de 16 noiembrie 2015, de la Primăria Municipiului Constanţa, Autorizaţia de construire nr. 2083, cu obiectul „Construire două imobile P+1E hale servicii şi activităţi manufacturiere, împrejmuire teren“.

Dacor Plast SRL, în datele Registrului Comerţului

Firma a fost înregistrată în anul 2003 şi este deţinută de Ioan Dan Murariu şi Camelia Murariu. Cei doi asociaţi deţin câte 50% din capitalul social. Administratorul societăţii, care se ocupă de „fabricarea articolelor din material plastic pentru construcţii“, este Ioan Dan Murariu.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii