Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:16 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dacor-Plast SRL a solicitat acord de consultare publică a PUZ-ului pentru un teren. Vezi în ce zonă este situat! (document)

ro

03 Jun, 2019 00:00 2678 Marime text
Comisia tehnică de urbanism și amenajarea teritoriului din cadrul Primăriei Constanța, care se va întruni în data de 5.06.2019, va avea pe ordinea de zi și solicitarea firmei Dacor-Plast SRL.
 
Investitorul a cerut emiterea acordului de consultare publică a PUZ-ului pentru teritoriul delimitat de bd. I.C. Brătianu, strada Bucegi, strada Mureșului și strada Petre Mănoiu. Terenul studiat are o suprafață de 18,167 mp și a fost în centrul opiniei publice de câteva ori.
 
Mai mult, Dacor-Plast SRL a depus și la APM documentația care are ca obiect elaborarea planului urbanistic zonal și a regulamentului de urbanism pentru zona menționată. Acestea cuprind principiile de aplicare detaliate pentru teritoriul în cauză, alcătuit din terenuri aflate în proprietate privată a persoanelor fizice și juridice. Elaborarea acestora a fost declanșată de necesitatea de dezvoltare a parcelei din bd. I.C. Brătianu nr. 211, lot 2+211, în suprafață de 428 mp, care aparține societății Dacor Plast SRL.
 
PUZ-ul stabilește zonele de amplasare a construcțiilor prevăzute a fi realizate. Teritoriul aflat în studiu cuprinde parcele aflate în folosință de curți-construcții și arabil. Terenul care a generat PUZ-ul este în prezent liber de construcții și este reglementat prin PUG-ul aprobat prin HCLM 653 din 1999, a cărui valabilitate a fost prelungită în 2015, și prin regulamentul de urbanism aferent. Acesta încadrează terenul studiat în zona de reglementare ZRL 2a - zona locuințelor individuale și colective mici cu maximum P+2 niveluri situate în afara perimetrelor de protecție. Sunt vizate diversificarea funcțiunilor și integrarea terenului care a generat PUZ în zona de reglementare aferentă terenurilor de pe bulevardul I.C. Brătianu și creșterea coeficienților urbanistici.
 
Vă reamintim că, în 2016, Dacor-Plast SRL a intenționat să ridice un imobil P+2E cu destinația de locuințe colective în Constanța. Mai precis, pe bulevardul I.C. Brătianu nr. 211. Doar că dorința investitorilor nu a fost compatibilă cu cea a municipalității. Firma a primit certificat de urbanism, dar nu i s-a permis să își ducă planul la final deoarece nu se încadra în funcțiunea aprobată conform PUG. Urbaniștii din cadrul Primăriei Constanța au susținut că oportunitatea modificării reglementărilor urbanistice poate fi studiată printr-un PUZ elaborat conform Legii 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul, cu modificările și completările ulterioare, art 32.
 
Totodată, în noiembrie 2015, firma anunța că vrea să ridice două blocuri cu câte un etaj undeva în Constanța, după ce obținuse, pe data de 16 noiembrie 2015, de la Primăria Municipiului Constanța, autorizația de construire nr. 2083, cu obiectul „Construire două imobile P+1E hale servicii și activități manufacturiere, împrejmuire teren“.
 

Dacor-Plast SRL, în datele Registrului Comerțului

 
Firma a fost înregistrată în anul 2003 și are sediul în municipiului Constanța. Capitalul social subscris, de 501.000 lei, integral vărsat, este compus din 50.100 de părți sociale. Valoarea unei părți sociale este de 10 lei. Societatea este deținută de Ioan Dan Murariu și Camelia Murariu. Cei doi asociați dețin câte 50% din capitalul social. Administratorul societății, care se ocupă de „fabricarea articolelor din material plastic pentru construcții“, este Ioan Dan Murariu.
 
În anul fiscal 2016, societatea cu 14 salariați a declarat o cifră de afaceri de 1.574.292 lei și un profit de 289.820 lei. De asemenea, în anul fiscal 2017, Dacor Plast SRL a avut 13 salariați, a raportat o cifră de afaceri de 1.384.155 lei și un profit de 402.393 lei. Situația financiară pe anul 2018 arată astfel: 10 salariați, cifră de afaceri de 2.132.600 lei și un profit de 523.063 lei.
 
În secțiunea „Documente“ puteți consulta documentația depusă la Primăria Constanța.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii