Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:56 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Una rece, una caldă de la Judecătoria Medgidia Se reface urmărirea penală în „delapidarea" familiei Hânsă

ro

27 Jun, 2011 00:00 1664 Marime text
Magistraţii Judecătoriei Medgidia au dispus, în şedinţa din data de 23 iunie, restituirea cauzei cu numărul 891/P/2010 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, privind pe inculpaţii Gheorghe Hânsă, Nicolae Hânsă, Marius Tiberiu Hânsă, Marin Cadiu, Mihai Adam şi Cileagă Margareta.

Sentinţa judecătorilor medgidieni mai arată că procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa trebuie să refacă urmărirea penală „cu respectarea prevederilor art. 13 din OUG nr. 43/2002 cu modificările ulterioare". Mai mult decât atât, magistraţii au hotărât să menţină măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara dispusă împotriva inculpaţilor Gheorghe Hânsă, Nicolae Hânsă, Tiberiu-Marius Hânsă, Marin Cadiu şi Adam Mihai, menţinând, totodată măsurile asigurătorii dispuse asupra bunurilor inculpaţilor. Potrivit Ordonanţei de Urgenţă numărul 43 din 4 aprilie 2002 privind Parchetul Naţional Anticorupţie, articolul 13, alineatul 1 arată că „procurorii specializaţi din cadrul Parchetului Naţional Anticorupţie efectuează în mod obligatoriu urmărirea penală în cazul infracţiunilor prevăzute în Legea nr. 78/2000". Alineatul 2 al aceluiaşi articol informează că sunt de competenţa Parchetului Naţional Anticorupţie, care funcţionează la nivel naţional, infracţiunile prevăzute în Legea nr. 78/2000, săvârşite în una dintre următoarele condiţii: a) dacă, indiferent de calitatea persoanelor care le-au comis, au cauzat o pagubă materială mai mare decât echivalentul în lei a 100.000 euro sau o perturbare deosebit de gravă a activităţii unei autorităţi publice, instituţii publice sau oricărei alte persoane juridice;

b) de către deputaţi, senatori, membrii Guvernului, secretari de stat şi asimilaţii acestora, judecătorii Curţii Constituţionale, membrii, judecătorii, procurorii şi controlorii financiari ai Curţii de Conturi şi ai camerelor de conturi judeţene, preşedintele Consiliului Legislativ, avocatul poporului, guvernatorul şi viceguvernatorii Băncii Naţionale a României, preşedintele Consiliului Concurenţei, magistraţi, ofiţeri superiori, generali, mareşali, amirali, notari publici, executori judecătoreşti, consilieri judeţeni şi locali, primari, prefecţi, subprefecţi, persoane cu funcţii de conducere şi de control în cadrul autorităţilor publice centrale şi locale sau în cadrul instituţiilor publice, membrii consiliilor de administraţie şi persoane care deţin funcţii de conducere de la director, inclusiv, în sus în cadrul regiilor autonome de interes naţional sau local, al companiilor şi societăţilor naţionale, societăţilor comerciale la care statul sau o autoritate a administraţiei publice locale este acţionar, instituţiilor publice care au atribuţii în procesul de privatizare şi al unităţilor centrale financiar-bancare. Potrivit procurorilor, Gheorghe Hânsă, în calitate de primar al localităţii Cernavodă, a determinat încheierea unor contracte cu SC Concer Plus SRL Cernavodă, în scopul delapidării fondurilor publice în interesul său şi al membrilor familiei sale. În acest fel s-ar fi creat un prejudiciu din banii Primăriei Cernavodă de aproape 30 de miliarde de lei. Nu este de omis faptul că, pe data de 22 iunie, magistraţii Judecătoriei Medgidia l-au condamnat pe Tiberiu Marius Hânsă la o pedeapsă de doi cu suspendare condiţionată a executării. Acesta a fost depistat la volan, iar după testarea cu aparatul Drager, rutieriştii au stabilit că Hânsă junior avea o alcoolemie de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai mult decât atât, poliţiştii spun că Tiberiu Marius Hânsă ar fi refuzat recoltarea probelor biologice.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii