Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:41 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proprietarii, cei care controlează domeniile Murfatlar SA Fruvisat SA vinde la Tulcea hectare de viţă-de-vie şi fermele din comuna Tortoman

ro

02 May, 2015 00:00 5897 Marime text
Aproximativ 270 de hectare de viţă-de-vie situate în extravilanul comunei Tortoman sunt vândute la licitaţie, în Tulcea. Potrivit licitatiapublică.ro, începând cu 28 aprilie, în fiecare marţi, de la ora 11.00, lichidatorul Fruvisat SA vinde prin licitaţie, la Tulcea, active situate în comuna Tortoman din judeţul Constanţa, „pe terenuri neretrocedate foştilor proprietari“, după cum se precizează în anunţul de licitaţie. Lichidatorul - Rominsol IPURL -scoate la licitaţie grupul de active Plantaţii viţă-de-vie, în suprafaţă de 269,59 de hectare, reprezentând sediile fermelor nr. 4 şi 5 (teren + construcţii), şi bunuri mobile (utilaje agricole), cu un preţ de pornire de 400.000 de lei, fără TVA. Anul trecut, în luna martie, acelaşi lichidator anunţa că închiriază 430,96 de hectare de viţă-de-vie, sediile fermelor 3, 4 şi 5. Într-un an, Fruvisat a „scăpat“ aşadar de ferma 3. „Documentele şi garanţia de 10% se depun până în preziua licitaţiei“, se mai arată în anunţul licitaţiei.
 
Cine este însă în spatele firmei falimentare Fruvisat SA? Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, asociaţi în companie sunt Ion Şerban Dobronăuţeanu (17,67478%), din Bacău, Emanuel Corneliu Dobronăuţeanu (28,32792%), din Bacău, George Ivănescu (30,74728%) din Poşta Câlnău, Nicolae Marcel Mermeze (3,99653%), din Oradea, Cătălin Bucura (15.25543%) din Târgovişte, Gheorghe Zlotea (3,99653%) din Curtea de Argeş, Raul Constantin Mihalcea (0,00031%) din Tulcea, Gabriel Breahna (0,00031%), Cătălin Florian Vasilescu (0,00046%) şi Sorin Abagiu (0,00046%), Lichidator judiciar este Rominsol IPURL, din Bucureşti, iar Emil Mihalcea este administrator special. Firma are ca obiect de activitate „cultivarea strugurilor“.

Fraţii Dobronăuţeanu pierd afaceri pe bandă rulantă

Cei doi fraţi Dobronăuţeanu, alături de Ivănescu, Bucura şi Zlotea sunt cei care controlează şi Murfatlar SA, şi Euroavipo. ANAF acuză companiile Murfatlar România SA, Euroavipo SA şi alte firme de evaziune fiscală care ar fi dus la prejudicierea bugetului de stat cu peste 700 de milioane de lei. Controlul Fiscului ar fi vizat activitatea firmelor din ultimii patru ani. Potrivit unor surse citate de hotnews.ro, ANAF acuză că evaziunea s-ar fi realizat prin neplata taxelor şi a impozitelor, nerespectarea regimului de antrepozitare fiscală şi simularea insolvenţei pe seama creanţelor create artificial în interiorul grupului. Controlul realizat de Direcţia de Integritate din cadrul ANAF a dus şi la prinderea unor inspectori ai Fiscului care ar fi sprijinit companiile menţionate. Astfel, mai mulţi angajaţi ai ANAF ar fi comis infracţiuni de abuz.

Prejudiciul total estimat de Fisc ar fi de circa 160 de milioane de euro, cea mai mare parte fiind atribuită firmei Euroavipo SA (peste 600 de milioane de lei). Controlul Fiscului ar fi început în toamna anului 2014 şi ar fi acoperit activitatea firmelor din grupul Euroavipo din ultimii patru ani. ANAF a depus, în luna aprilie a acestui an, două sesizări la DNA în legătură cu cele două firme. Grupul Euroavipo, din care face parte şi Murfatlar România SA, controlează peste 25% din piaţa internă a băuturilor alcoolice. Printre brandurile deţinute de grup se numără Unirea, Sankt Petersburg, Amador, Hanul Ars, Palincă de Buzău. Ambele societăţi, Murfatlar România SA şi Euroavipo SA, resping categoric informaţiile prezentate în ştirile apărute, recent, pe surse. „Există mai multe litigii de natură fiscală cu ANAF, aflate în curs de soluţionare de către instanţele de judecată, motiv pentru care nu dorim să facem alte comentarii“, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, Laura Muşat, PR al Murfatlar România SA.
 
Despre acest subiect puteţi citi mai multe pe ZIUA de Constanţa:
„Există mai multe litigii de natură fiscală“: Murfatlar SA, luată în colimator de DNA, la sesizarea ANAF?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii