Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:47 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primul contact cu Ionel Mătăsăreanu „Un frumos răsărit de soare la mare pe care acum îl privesc în fiecare zi”

ro

15 Jan, 2015 00:00 5542 Marime text
Pictorul Ionel Mătăsăreanu, care s-a stins din viaţă în urmă cu câteva zile, a fost condus, pe 13 ianuarie, pe ultimul drum. Au venit să-şi ia rămas bun de la el numeroşi artişti plastici, prieteni, vecini.
 

Cetăţean de onoare al Constanţei, artistul picta de la vârsta de trei ani. Ionel Mătăsăreanu îşi dedica fiecare zi marii sale dragoste, pictura, peisajele de malul mării reprezentând o inepuizabilă sursă de inspiraţie. Numele său este o emblemă pentru viaţa artistică a Constanţei.
 
Bogdan Badea, un cititor al cotidianului ZIUA de Constanța a fost profund marcat de vestea decesului artistului și și-a amintit primul contact cu artistul.
 
„Era o frumoasă dimineață de vară când am intrat cu tata pentru prima oară în atelierul maestrului de la marginea mării, lângă faleza Cazinoului. Îmi aduc aminte de el, cu ochii și mintea unui copil de 10 ani. Era ca un bunic care a glumit cu mine, mi-a arătat culorile și pensulele, șevaletul, pânzele și mai era acel miros de uleiuri și zgomotul valurilor care se spărgeau. Îmi aduc aminte că am plecat din atelier cu un tablou mare căruia încă nu i se uscaseră uleiurile și a trebuit să mergem pe jos până în Tomis III ca să nu ne înghesuim în troleu și să-l stricăm. Pentru ca drumul să pară mai ușor ne-am amuzat numărând împreună pașii făcuți până acasă.

Tabloul l-am avut în camera mea, am crescut lângă el. Timpul a trecut și viața a făcut să plec de acasă în alt oraș. A fost primul meu contact cu un artist, cu picturile sale, amintiri care îmi vor rămâne în minte toată viața și am rămas cu un tablou, un frumos răsărit de soare la mare pe care acum îl privesc în fiecare zi. Drum bun maestre”, a scris, într-un comentariu, Bogdan Badea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii