C.N. Administrația Porturilor Maritime Constanța va supraetaja o clădire importantă din Port, fără evaluare de impact asupra mediului
C.N. Administrația Porturilor Maritime Constanța va supraetaja o clădire importantă din Port, fără evaluare
- Autoritatea pentru Protecția Mediului Constanța anunță decizia privind proiectul de demolare și supraetajare în zona Portului Constanța
Autoritatea pentru Protecția Mediului Constanța a anunțat că, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul intitulat „Demolare parțială și supraetajare la P+5E în Centrul de Coordonare și Monitorizare Mărfuri și Tracfic al Mijlocului Fix, Clădire Remiză PSI și Centrală Termică la Radăcina Mol 1S”, amplasat în municipiul Constanța, zona Incinta Port, nr. Sectorul de Sud, nu va fi necesară efectuarea unei evaluări a impactului asupra mediului.
Despre proiect
Proiectul vizează demolarea parțială a unor structuri existente și supraetajarea la P+5E a unei clădiri ce face parte din infrastructura portuară a municipiului Constanța. Este vorba despre un obiectiv amplasat în zona Portului Constanța, respectiv la adresa Bl. Radăcina Mol 1 S, județul Constanța.
Acesta va include modificări semnificative în structura și funcționalitatea clădirii destinate coordonării și monitorizării traficului de mărfuri, dar și a mijlocului fix de transport, fiind o parte esențială a infrastructurii Portului Constanța. Proiectul este inițiat de C.N. Administrația Porturilor Maritime S.A. Constanța, autoritatea portuară care administrează această zonă.
Procedura de evaluare a impactului asupra mediului
Autoritatea locală pentru protecția mediului a emis decizia de încadrare prin care s-a stabilit că nu este necesară efectuarea evaluării impactului asupra mediului pentru acest proiect. Decizia și motivele fundamentale pot fi consultate de public la sediul autorității competente pentru protecția mediului Constanța, situat pe Str. Unirii nr. 23, în zilele de luni până vineri, între orele 08:00 și 13:00, dar și online, pe site-ul oficial al agenției: http://apmct.anpm.ro.
Cum poate publicul să participe?
Cetățenii interesați pot înainta comentarii, observații sau propuneri până la data de 18 mai 2025, pentru a-și exprima punctul de vedere în legătură cu proiectul. Acestea pot fi transmise autorităților competente sau pot fi prezentate direct la sediul APM Constanța.
PRECIZĂRI:Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Tribunalul Constanța: ANAF cere insolvența Mabinav Trade SRL, cu asociat în Insulele Marshall (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp