Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:14 17 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Locuitorii din Mangalia vor avea un ambulatoriu în Spitalul Municipal (document)

ro

25 Sep, 2018 00:00 1206 Marime text
Cetăţenii localităţii vor putea beneficia de serviciile unui noi ambulatoriu care urmează să fie construit în cadrul Spitalului Municipal Mangalia. În acest moment, la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa a fost depusă documentaţia pentru eliberarea avizului de mediu pentru studiul de fezabilitate aferent proiectului.
 
Conform documentaţiei, Spitalul Municipal Mangalia, situat în vecinătatea Mării Negre, cu o vechime de aproape 60 de ani, se află într-un proces continuu de modernizare, reuşind în ultimii ani să facă performanţă în domeniu, însă pentru ca serviciile medicale să se ridice la nivelul standardelor europene, unitatea spitalicească are nevoie în mod constant de investiţii importante, fără de care actul medical nu s-ar putea desfăşura în condiţii optime. În perioada 2001-2013 au fost realizate importante lucrări de renovare a clădirilor spitalului, constând în lucrări de schimbare a tâmplăriei şi a instalaţiilor termice şi sanitare.
 
Terenul pe care urmează să fie construit ambulatoriul are categoria „curţi-construcţii”, funcţiunea dominantă fiind spital, este situat în intravilan, domeniu public al municipiului Mangalia cu drept de administrare către Spitalul Municipal Mangalia, în suprafaţă de 6.932,35 mp. Pe acel teren se află construcţia Spitalului Municipal Pavilion B, în suprafaţă construită la sol de 1.333 mp.
 
Zona unde urmează să fie amenajată clădirea Ambulatoriului face parte din ansamblul spitalului, iar accesul se va face din strada Gheorghe Emil Palade.
 
Prin realizarea investiţiei ambulatoriului se va mări capacitatea de preluare a urgenţelor şi se va înnoi aparatura spitalicească, mărindu-se astfel performanţa actului medical. Implementarea proiectului se va face de Primăria Municipiului Mangalia, urmând a fi efectuate atât lucrări de construire a corpului cu funcţiunea de ambulatoriu, dotarea aferentă spaţiilor cu funcţiuni medicale şi asigurarea utilităţilor, cât şi lucrări exterioare de împrejmuire, alei, parcări, toaletare vegetaţie existenţă.
 
Regimul de înălţime al noului ambulatoriu va fi P+2E. Construcţia se va realiza în zona de nord-vest a terenului, în prelungirea corpului B de spital.
 
În secţiunea „Documente” puteţi vizualiza documentul depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa cu privire la proiectul de construire a ambulatoriului.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii