Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:34 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Locțiitorul șefului Statului Major al Apărării, prezent la EUMC CHODs, la Bruxelles

ro

20 Nov, 2019 12:58 1038 Marime text

Locțiitorul șefului Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, va participa în perioada 20-21 noiembrie 2019, la Bruxelles, la reuniunea Comitetului Militar al Uniunii Europene, în formatul şefilor apărării (EUMC CHODs).

Pe agenda de lucru a reuniunii sunt incluse subiecte referitoare la stadiul actual și provocările de viitor ale operațiilor derulate sub egida Politicii de Securitate și Apărare Comună (PSAC), locul, rolul și misiunile Grupurilor Tactice de Luptă ale UE, asigurarea coerenței între inițiativele UE în domeniul dezvoltării capabilităților (Cooperarea structurată permanentă/PESCO-Procesul de revizuire coordonată anuală a apărării/CARD-Fondul European de Apărare/EDF), stadiul actual al cooperării UE-NATO, aspecte privind digitalizarea şi Inteligenţa Artificială din perspectiva militară.

Comitetul Militar al UE (EUMC) este cea mai înaltă autoritate militară constituită la nivelul Consiliului UE ai cărei membri sunt şefii de stat major din statele membre sau reprezentaţii militari ai acestora la Bruxelles. EUMC dispune de un președinte permanent, ales de EUMC întrunit la nivel șefi de stat major și numit de Consiliul UE.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii