Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:36 23 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Iubeşte marea“, campanie lansată cu succes de Asociaţia Civică pentru Constanţa şi Academia Navală „Mircea cel Bătrân“ (galerie foto)

ro

13 Jul, 2015 00:00 1683 Marime text
Asociaţia Civică pentru Constanţa şi Academia Navală „Mircea cel Bătrân” au lansat, sâmbătă, campania educativă „Iubeşte marea”. Astfel, constănţenii vor avea posibilitatea să cunoască marea în toată splendoarea ei şi, în acelaşi timp, oraşul Constanţa. Startul campaniei „Iubeşte marea“ l-au dat contraamiralul de flotilă prof. dr. Ing Vergil Chiţac, rectorul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“, căpitanul Ghiţă Alexandru, absolvent al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, şi Alin Vintilă, reprezentantul Asociaţiei Civice pentru Constanţa. Campania are ca scop promovarea marinăriei ca disciplină vocaţională în rândul tinerilor care se află în punctul de a alege o carieră.
 
„Asociaţia Civică pentru Constanţa a luat naştere anul trecut. De atunci, ne-am implicat în diverse activităţi sociale şi culturale. Alături de noi, 1.000 de constănţeni au participat la «Festivalul Iernii». Lansăm campania «Iubeşte marea», deoarece Constanţa s-a dezvoltat datorită mării. Tot datorită mării avem o istorie de peste 2.000 de ani. Dedicăm prima ediţie a campaniei navigatorilor celor care şi-au dedicat viaţa mării“, a declarat şi Alin Vintilă, reprezentantul Asociaţiei Civice pentru Constanţa. Contraamiralul de flotilă prof. univ. dr. ing Vergil Chiţac, rectorul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, i-a îndemnat pe cei prezenţi la eveniment să aleagă meseria de ofiţer de marină comercială: „Îndemn tinerii să aleagă cariera ofiţerului de marină comercială din mai multe motive. În primul rând, un ofiţer de marină comercială câştigă mulţi bani. În al doilea rând, cheltuielile legate de cazare, hrană, asigurări medicale, la bordul navei, sunt asigurate de armator. În al treilea rând, în zece ani de muncă, un ofiţer de marină comercială poate ajunge căpitan de cursă lungă. La ora actuală, în marina comercială există o lipsă de 10.000 de posturi de ofiţeri. Vă îndemn, încă o dată, să alegeţi această carieră şi să deveniţi studenţi ai Academiei Navale «Mircea cel Bătrân»“. După eveniment, zeci de constănţeni au avut şansa de a vizita Velierul „Adornate”, ancorat în Dana 0 a Portului Constanţa, Gara Maritimă, iar şase norocoşi au plecat, prin tragere la sorţi în cadrul tombolei „Marinar pentru o zi“, într-o călătorie de câteva ore în largul Mării Negre. Cei şase constănţeni sunt: Bogdan Bugeac, Manuela Basaşteanu, Mariana Baltă, Alina Marinescu, Danielle Antonio şi Elena Ignat.

Prinde vântul în pânze…

Mai mult ca oricând, prea mulţi tineri sunt astăzi fără busolă, iar adulţii din jur sunt la fel de derutaţi când copiii le cer sfatul legat de drumul pe care să meargă. Principalul scop al campaniei este de natură educaţională, de iniţiere a tinerilor în tainele navigaţiei. Prin seria de evenimente pe care campania le va cuprinde pe parcursul celor şase luni, cei interesaţi vor putea avea acces la informaţii de calitate şi experienţe unice împărtăşite de profesori, marinari şi absolvenţi ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, care îi vor putea ajuta să-şi definească vocaţia. Campania se desfăşoară sub următorul motto: „Douăzeci de ani de acum încolo, vei fi mai dezamăgit de lucrurile pe care nu le-ai făcut decât de cele pe care le-ai făcut. Aruncă zarurile. Navighează dincolo de portul în care te simţi în siguranţă. Prinde vântul în pânze. Explorează. Visează. Descoperă (Mark Twain)”.

Ti-a placut articolul?

Comentarii