Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:05 21 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oportunităţi de carieră Asociaţia Civică pentru Constanţa lansează campania „Iubeşte marea”

ro

16 Jul, 2015 00:00 632 Marime text
Constanţa Altfel - Asociaţia Civică pentru Constanţa, în colaborare cu Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, lansează campania „Iubeşte marea”. Campania are ca scop promovarea marinăriei ca disciplină vocaţională în rândul tinerilor care se află în punctul de a alege o carieră.

Mai mult ca oricând, prea mulţi tineri sunt astăzi fără busolă, iar adulţii din jur sunt la fel de confuzi când copiii le cer sfatul legat de drumul pe care să meargă. Statisticile naţionale arată că peste 35.000 de tineri din actuala promoţie şi alţi 16.000 de tineri din anii anteriori nu au promovat Bacalaureatul şi se străduiesc să-şi pună viaţa pe traiectoria potrivită.

Principalul scop al campaniei este de natură educaţională, de iniţiere a tinerilor în tainele navigaţiei. Prin seria de evenimente pe care campania le va cuprinde pe parcursul celor şase luni, cei interesaţi vor putea avea acces la informaţii de calitate şi experienţe unice împărtăşite de profesori, marinari şi absolvenţi ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, care îi vor putea ajuta să-şi definească vocaţia.

Calendar de evenimente

1) Workshop în larg „Lecţia de marinărie”
2) Eveniment Ziua Marinei
3) Eveniment Maratonul Caritabil al Constanţei
4) Eveniment „Academia coboară în stradă!”

Campania se desfăşoară sub următorul motto: „Douăzeci de ani de acum încolo, vei fi mai dezamăgit de lucrurile pe care nu le-ai făcut decât de cele pe care le-ai făcut. Aruncă zarurile. Navighează dincolo de portul în care te simţi în siguranţă. Prinde vântul în pânze. Explorează. Visează. Descoperă” (Mark Twain).

Sursa: Voceaconstantei.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii