Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:32 22 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campanie a Asociaţiei Civice pentru Constanţa în colaborare cu ANMB „Iubeşte marea“, prinde vântul în pânze. Explorează. Visează. Descoperă.

ro

27 Jul, 2015 00:00 1669 Marime text
Asociaţia Civică pentru Constanţa, în parteneriat cu Academia Navală „Mircea cel Bătrân“, a lansat sâmbătă, 11 iulie, campania educativă „Iubeşte marea“. Campania are două componente. Una de divertisment, prin care o parte a societăţii civile constănţene va promova altfel litoralul românesc, marea şi oraşul Constanţa. A doua componentă, educativă, are drept scop promovarea marinăriei ca disciplină vocaţională în rândul tinerilor care se află în punctul de a alege o carieră.

Startul campaniei „Iubeşte marea“ l-au dat contraamiralul de flotilă prof. dr. Ing Vergil Chiţac, rectorul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“, căpitanul Alexandru Ghiţă, absolvent al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“, şi Alin Vintilă, reprezentantul Asociaţiei Civice pentru Constanţa.

La eveniment au participat peste 100 de constănţeni, iar cei mai norocoşi au plecat, prin tragere la sorţiîn cadrul tombolei „Marinar pentru o zi“, într-o călătorie de câteva ore în largul Mării Negre. Bogdan Bugeac, Manuela Basaşteanu, Mariana Baltă, Alina Marinescu, Danielle Antonio şi Elena Ignat sunt cei şase constănţeni care au ieşit în largul mării alături de reprezentanţi ai presei locale.

De asemenea, cei prezenţi au avut ocazia de a vizita velierul pus la dispoziţie de organizatori pentru ca această campanie să fie lansată cum se cuvine, pe mare.
Prin seria de evenimente pe care campania le va cuprinde pe parcursul celor şase luni, cei interesaţi vor putea avea acces la informaţii de calitate şi experienţe unice împărtăşite de profesori, marinari şi absolvenţi ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân“, care îi vor putea ajuta să-şi definească vocaţia. Campania se desfăşoară sub următorul motto: „Douăzeci de ani de acum încolo, vei fi mai dezamăgit de lucrurile pe care nu le-ai făcut decât de cele pe care le-ai făcut. Aruncă zarurile. Navighează dincolo de portul în care te simţi în siguranţă. Prinde vântul în pânze. Explorează. Visează. Descoperă (Mark Twain)“.
 
Înfiinţată în iunie 2014, Asociaţia Civică pentru Constanţa are ca scop promovarea valorilor naţionale, a responsabilităţii civice, consolidarea valorilor democratice la nivel local şi la nivel naţional, promovarea angajării civice şi a dezvoltării educaţiei civice.

Printre obiectivele Asociaţiei Civice pentru Constanţa se află conceperea şi dezvoltarea de proiecte privind încurajarea vieţii economice luând în considerare noi forme de muncă şi de dezvoltare a comunităţii.

Prin statutul său, Asociaţia încurajează iniţiativele care oferă oportunităţi pentru voluntariat, muncă în folosul comunităţii şi ajutor reciproc pentru toate vârstele şi grupurile sociale.
 
Sursa: Voceaconstantei.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii