Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:40 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alexandru Căutiș este reprezentantul Asociației Civice pentru Constanța la consultările cu Iohannis

ro

05 Nov, 2015 23:54 2046 Marime text
Jurnalistul Alexandru Căutiș a postat, în decursul acestei zile, un mesaj, pe o reţea de socializare, prin intermediul căruia şi-a exprimat dorinţa de a participa la consultările ce vor avea loc în Parlament. De asemenea, a precizat că va reprezenta Asociaţia Civică pentru Constanţa.
 
Vă redăm integral mesaj postat de Alexandru Căutiş: „Am transmis acest text la Cotroceni, azi:
Domnule președinte,
În primul rând vă mulțumim pentru această consultare, în premieră în politica românească. Vă rugăm să ascultați doleanțele noastre, a membrilor și simpatizanților Asociației Civice pentru Constanța și să-l acceptați la consultări pe reprezentantul nostru, domnul Alexandru Căutiș. Temele pe care vi le vom supune atenției sunt de ordin național și regional deopotrivă. Le enumerăm pe scurt:
1. Modificarea de Urgență a Constituției astfel încât:
- să se țină cont de referendumul național ce a decis ca Parlamentul să aibă 300 de membri.
- șefii Parchetelor, președintele și membrii Curții Constituționale, Avocatul Poporului să fie aleși prin scrutin național.
- să se anuleze imunitatea parlamentarilor pentru fapte penale
- să fie creată o Curte cu Juri asemănătoare cu cea din Statele Unite ale Americii
- resursele naturale ale țării, suprafețele agricole și obiectivele naționale precum Portul Constanța, rețeaua de stat de căi ferate, aeroporturile de stat, rețelele de stat de distribuție a energiei etc. să nu poată fi înstrăinate. Sunt bun NAȚIONAL.
Modificarea Constituției să aibă loc până la finele lunii Decembrie, astfel încât următoarele alegeri să respecte referendumul național care a consfințit faptul că Parlamentul României trebuie să aibă 300 de membri.

2. Legea electorală să fie de urgență modificată astfel încât să avem vot uninominal pur și să fie anulate barierele insurmontabile azi pentru un candidat independent, constituite de un număr mult mai mare de semnături decât se impun partidelor. De asemenea, să fie introdus de urgență votul prin corespondență (votul sub formă electronică) pentru toate categoriile de alegeri naționale.
Finanțarea campaniilor electorale să aibă un plafon maxim fixat și să se facă exclusiv de la Bugetul de Stat.
Legea electorală să fie de urgență dezbătută și votată, astfel încât să se poată desfășura alegerile viitoare în baza ei.

3. O nouă lege a Audiovizualului, astfel încât CNA-ul să nu mai fie o instituție dirijată politic”, este mesajul postat la data de 5 noiembrie.
 
Sursa foto: Facebook.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii