Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:46 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intra in vigoare formularul de constatare amiabila

ro

01 Jul, 2009 14:20 1560 Marime text
amiabil.jpgŞoferii scapă, începând de astăzi, de orele de aşteptare la poliţie pentru constatarea accidentelor auto uşoare. De la 1 iulie pot merge direct la asigurator. Decizia este valabilă în cazul accidentelor în care sunt implicate doar două maşini, iar şoferii se înţeleg asupra daunelor. 

O simplă tamponare se va rezolva cu un formular. Îl completaţi, iar asiguratorul rezolvă problema. „Formularul de constatare amiabilă este documentul prin care se vor soluţiona accidentele de circulaţie în care au fost implicate două vehicule, urmate de pagube materiale şi fără victime", a precizat Constantin Buzoianu, vicepreşedinte CSA.
„Această procedură este o opţiune, nu este o obligaţie (...) Sperăm ca în cazul în care tot mai mulţi conducători de vehicule care sunt implicate în astfel de evenimente rutiere apelează la societăţile de asigurare, poliţia rutieră să-şi canalizeze eforturile către alte activităţi", a declarat Paul Toma, comisar Poliţia Rutieră Română. „Vor fi 14 locaţii într-un oraş, practic se va disipa această aglomeraţie de la poliţie", a precizat Radu Mustaţea, preşedinte Asigurări. De la 1 iulie, şoferii vor primi anexat la încheierea poliţelor de asigurare formularul de constatare amiabilă. Dacă cei doi şoferi implicaţi în accident nu ajung la o înţelegere, revine atunci poliţiştilor sarcina să facă dreptate, ca şi până acum.

www.realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii