Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:03 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Încă un lot de aleși locali, în vizorul CNSAS. Unii sunt din județul Constanța (document)

ro

22 Feb, 2020 00:00 2340 Marime text


În acord cu prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 24/2008 privind accesul la propriul dosar și deconspirarea Securității, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 293/2008 și ale Hotărârii nr. 2/2008 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare al Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității, Colegiul CNSAS a dezbătut, pe ordinea de zi a ședinței din 19.02.2020, următoarele teme:  deconspirări surse, note de constatare - lucrători ai Securității, note de constatare - colaboratori ai Securității și adeverințe.
 
Colegiul a infirmat notele de constatare și a dispus eliberarea unor adeverințe din care să rezulte că persoanele verificate nu au avut calitatea de lucrător al Securității sau de colaborator al acesteia pentru 196 de persoane - primari, viceprimari, consilierii județeni, consilierii locali (vezi secțiunea „Documente”).
 
Iată aleșii locali și județeni din județul Constanța verificați de CNSAS:
Anca Agemona Coman - consilier local Topalu, județul Constanța
Daniel Dinu - consilier local Topalu, județul Constanța
Constantin Neagu - consilier local Topalu, județul Constanța.
 
Adeverințele emise pe numele persoanelor menționate mai sus, după ce vor fi redactate și semnate, vor fi publicate pe site-ul CNSAS. Potrivit art. 10 alin (2) din O.U.G. 24/2008, aprobată prin Legea nr. 293/2008, cu modificările și completările ulterioare, adeverințele prevăzute la art. 8 lit. b) și art. 9, se publică de îndată pe pagina proprie de internet a Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității și pot fi contestate la Secția de contencios administrativ și fiscal a Curții de Apel București de către orice persoană interesată, în termen de 30 de zile de la publicarea lor. Până la data publicării pe pagina de internet, documentele care au stat la baza emiterii adeverințelor pot fi consultate, la cerere, la sediul CNSAS, după finalizarea procedurii de declasificare a acestora.

Citește și:


CNSAS a verificat calitatea de colaboratori ai Securității a unor aleși locali din județul Constanța. Iată verdictul! (documente)

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii