Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:13 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Concurenței analizează barierele în calea digitalizării întreprinderilor mici și mijlocii

ro

27 Nov, 2023 15:01 570 Marime text
  • Consiliul Concurenței a demarat o analiză pentru a identifica posibile bariere în calea digitalizării care afectează libera concurență a întreprinderilor mici și mijlocii (IMM).
     
Consiliul Concurenței a demarat o analiză pentru a identifica posibile bariere în calea digitalizării care afectează libera concurență a întreprinderilor mici și mijlocii (IMM), transmite un comunicat din partea Consiliului Concurenței.

„Scopul nostru este să îmbunătățim mediul de afaceri prin stimularea concurenței și, în același timp să ne aliniem la strategiile Comisiei Europene și ale Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică. În acest sens, vom colabora cu toți actorii interesați de îmbunătățirile generate de transformarea digitală și care își doresc businessuri reziliente în fața provocărilor”, a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței.


Astfel, autoritatea de concurență va identifica barierele care împiedică digitalizarea IMM-urilor și, implicit, afectează creșterea competitivității acestora în raport cu marile companii, în contextul în care IMM-urile concentrează jumătate din valoarea adăugată a României, angajând, totodată, două treimi din forța de muncă românească.

La finalul analizei, Consiliul Concurenței va emite recomandări privind eficientizarea procesului de digitalizare a IMM-urilor  pentru a contribui atât la dezvoltarea afacerilor, cât și la diminuarea riscului eliminării de pe piață a acelora care nu se adaptează la condițiile digitale din prezent, având în vedere că IMM-urile din România se plasează sub media celor europene la acest capitol.

De asemenea, autoritatea poate propune măsuri în vederea remedierii, atenuării şi prevenirii oricăror efecte negative asupra concurenței şi, implicit, asupra consumatorilor, iar în cazul în care descoperă încălcări ale legii, inițiază procedurile necesare pentru a le sancționa, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Consiliul Concurenței a finalizat studiul privind procesul de autorizare a noilor capacități de producere a energiei din surse regenerabile

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii