Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:18 09 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce spune Ionel Dancă despre pensiile românilor. Ce se va schimba

ro

14 Dec, 2019 14:49 908 Marime text
Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ionel Dancă, a anunțat că Executivul a discutat patru propuneri de modificare a OUG 114 astfel încât să fie împiedicată "distrugerea și naționalizarea" Pilonului 2 de pensii.

Iată postarea integrală a purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ionel Dancă pe Facebook 

„ Am promis salvarea Pilonului 2 de pensii administrate privat, ne ținem de cuvânt. În ședința Guvernului de ieri, la solicitarea Prim-Ministrului Ludovic Orban, am propus patru modificări esențiale ale prevederilor din OUG 114 care ar fi dus la distrugerea și naționalizarea Pilonului 2 de pensii:

1. Abrogarea cerințelor de majorare suplimentară a capitalului pentru administratorii fondurilor de pensii și revenirea la condiția inițială de asigurare a unui capital minim de 4 milioane Euro la data constituirii.

2. Modificarea comisionului de administrare a activelor gestionate de fondurile de pensii private calculat în funcție de rata de rentabilitate raportată la rata inflației, prin extinderea perioadei de calculare a ratei de rentabilitate de la 2 la 5 ani.

3. Reducerea comisionului de administrare a contribuțiilor sociale virate la Pilonul 2 de pensii de la 1% la 0,5%, ceea ce lasă mai mulți bani din valoarea contribuțiilor în conturile participanților la Pilonul 2. De asemenea, se reduce comisionul reținut de Casa de Pensii de la 0,5 puncte procentuale la 0,1 puncte procentuale și limitarea tarifelor percepute de ASF la 10% din valoarea comisioanelor de administrare reținute de fondurile de pensii.

4. Eliminarea opțiunii de transfer a contribuțiilor de la Pilonul 2 de pensii administrate privat la Pilonul public de pensii.

Prin urmare, abrogarea prevederilor din OUG 114 care au blocat activitatea fondurile de pensii private și modificarea comisioanelor reținute de Casa de Pensii și ASF lasă mai mulți bani în conturile contribuabililor de la Pilonul 2 de pensii și crește rentabilitatea fondurilor de pensii private astfel încât participanții de la Pilonul 2 de pensii să beneficieze de o pensie privată suplimentară mult mai valoroasă, “  a postat Ionel Dancă pe pagina sa de Facebook. 


Sursa foto-captura: Facebook /Ionel Dancă 

Ti-a placut articolul?

Comentarii