Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:54 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE VIDEO. Ionel Dancă. Precizări despre șomajul tehnic, carduri de sănătate, bilete de trimitere

ro

30 Mar, 2020 20:20 2256 Marime text
Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului Ludovic Orban, a anunțat că, de marți, angajatorii și angajații pot cere plata șomajului tehnic la Ministerul Muncii.

"S-a reglementat șomajul tehnic. Începând de mâine ( marți, 31 martie), angajatorii pot depune cererile la Ministerul Muncii.

Ceilalți angajați PFA, profesii liberale, vor putea să depună cereri pentru indemnizația de șomaj tehnic la Ministerul Muncii, la APIS", a declarat Ionel Dancă.

Acesta  a mai anunțat, luni seară, că se prelungește cu 90 de zile termenul de valabilitate la biletele de trimitere de la medici. Pentru bolnavii de boli cronice, nu este nevoie de o nouă vizită medicală pentru a beneficia de tratament.

Guvernul Orban a adoptat în şedinţa de luni, 30 martie, două Hotărâri de Guvern în domeniul sanitar, a anunţat şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă. Lista deciziilor prezentate de Dancă:
  • Nu va fi necesară folosirea cardului de sănătate pe perioada stării de urgenţă.
  • Toate persoanele aflate pe teritoriul României beneficiază de serviciile medicale legate de COVID-19, indiferent de calitatea de asigurat sau nu.
  • Pentru pacientii simptomatici, se reglemenetază acordarea consultaţiilor la distanţă. Posibilitatea este extinsă şi pentru celelate categorii de pacienţi. Consultaţii la distanţă pot fi acordate de către medicii de familie şi medicii din ambulatoriul de specialitate, cu încadrarea în numărul maxim de 8 consultaţii pe oră.
  • Se prelungeşte termenul de valabilitate al biletelor de trimitere cu 90 de zile.
  • Documentele de decontare se pot transmite electronic sau prin alte persoane.
  • Pentru bolnavii cu boli cronice nu este necesară o reevaluare pentru reînnoirea scrisorii medicale pe perioada stării de urgenţă.
  • Creşte numărul de posturi de la DSP-uri cu 1000.
  • Structura serviciilor de ambulanţă se suplimentază cu 1000 de posturi.
  • Pentru perioada stării de urgenţă recomandarea este ca angajările să fie cu prioritate prin detaşări sau pe perioadă determinată. 
 


 




Sursa foto-video:Facebook/Ionel Dancă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii