Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:17 07 08 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul Orban își asumă răspunderea în Parlament pentru trei legi adoptate în ședința de ieri

ro

11 Dec, 2019 11:56 822 Marime text
Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a anunţat că Guvernul a adoptat în şedinţa de marţi cele trei proiecte pentru care urmează să-şi asume răspunderea în Parlament, respectiv pentru modificarea legilor justiţiei şi a OUG 51 şi pentru adoptarea Legii plafoanelor.

”În şedinţa de Guvern au fost propuse spre dezbatere şi adoptare proiectele de lege pentru care Guvernul urmează să-şi asume răspunderea în Parlament. Vorbim de proiectul de modificare a legilor Justiţiei, în sensul amânării pensionării anticipate a magistraţilor, despre creşterea vechimii pentru accederea la INM a magistraţilor şi despre situaţiile legate de completele de judecată din trei. Având în vedere disfucţionalităţile grave care ar urma să aibă loc în actul de Justiţie Guvernul urmează să-şi asume răspunderea în Parlament”, a declarat Ionel Dancă, citează Digi24.

El a precizat că al doilea proiect de lege este cel care vizează transportul rutier intrajudeţean pentru a rezolva problema transportului şcolar.

”Soluţia adoptată este aceea de a permite actalilor operatori care deţin licenţe de transport să preia copii şcolari şi persoanele vârstnice şi cu dizabilităţi”, a adăugat Dancă.

El a mai spus că cea de-a treia lege pentru care Executivul îşi va asuma răspunderea este cel al plafoanelor bugetare pentru 2020, proiect care va fi trimis miercuri în Legislativ.

”Este o necesitate absolută adoptarea acestui proiect pentru că este absolut vital ca până la finalul anului să avem proiectul de buget pentru 2020. Este un proiect de act normativ în baza căruia urmează ca autorităţile locale să-şi elaboreze propriile bugete şi să dea drumul la proiectele de investiţii”, a mai spus Ionel Dancă.

PROIECTE DE LEGI ASUPRA CĂRORA GUVERNUL ÎȘI VA ANGAJA RĂSPUNDEREA ÎN PARLAMENT
  1. PROIECT DE LEGE privind unele măsuri pentru asigurarea bunei funcţionări a instanţelor judecătoreşti şi a parchetelor de pe lângă acestea în anul 2020 
  2. PROIECT DE LEGE pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificați în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2020- Strategia fiscal-bugetară pentru perioada 2020-2022
  3. PROIECT DE LEGE pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul transportului de persoane
Sursă foto: Guvernul României
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii