Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:00 27 05 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă Mențiuni despre PFA-urile și întreprinderile individuale care și-au întrerupt activitatea

ro

24 Mar, 2020 09:29 534 Marime text

Prin intermediul unei postări pe Facebook, Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului, a vorbit despre PFA-urile și întreprinderile individuale care și-au întrerupt activitatea. 

Deasemenea, a menționat că consultările cu cei afectați economic de epidemia cu Coronavirus și vom veni cu noi reglementări pentru toate categoriile întreprinderi și activități profesionale (întreprinderi mari, activități culturale, sportive, ONG-uri) care și-au întrerupt activitatea parțial sau integral ca urmare a măsurilor impuse de starea de urgență.

PFA-urile și Întreprinderile individuale care și-au întrerupt activitatea vor beneficia de o indemnizație fixă de 2230 lei/lună, la nivelul unui salariu minim brut, pe perioada stării de urgență.

Am promis măsuri de sprijin economic pentru cei afectați de criza COVID-1 și ne ținem de cuvânt. Nu lăsăm pe nimeni în urmă, inclusiv PFA-urile și întreprinderile individuale sau familiale, indiferent dacă au contribuit sau nu la fondul de șomaj.

Pentru alte forme de angajare decât contractul individual de muncă, am prevăzut în Ordonanța de Urgență 30/2020 categoria de beneficiari ”alți profesioniști” care, dacă și-au întrerupt activitatea comercială pe perioada stării de urgență, vor primi o indemnizație fixă la nivelul unui salariu minim brut pe economie, a transmis Ionel Dancă. 


Sursa foto: Facebook/ Ionel Danca În perioadă următoare, vom continua consultările cu cei afectați economic de epidemia cu Coronavirus și vom veni cu noi reglementări pentru toate categoriile întreprinderi și activități profesionale (întreprinderi mari, activități culturale, sportive, ONG-uri) care și-au întrerupt activitatea parțial sau integral ca urmare a măsurilor impuse de starea de urgență. #GuvernareLiberala #GuvernareResponsabila

Ti-a placut articolul?

Comentarii