Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:22 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Apropiat al tandemului Mazăre - Constantinescu Un an de la decesul lui Gheorghe Oancea (galerie foto)

ro

16 Jul, 2014 00:00 2141 Marime text
A trecut un an de când Gheorghe Oancea, prosper om de afaceri, preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Scafandrilor şi Salvamarilor Profesionişti, apropiat al primarului Radu Mazăre şi al preşedintelui CJC, Nicuşor Constantinescu, a decedat. Anul trecut, în seara zilei de marţi, 16 iulie, Gheorghe Oancea, care avea 63 de ani, s-a prezentat la Centrul Medical Iowemed din Constanţa (clinică privată), dar nu a mai ajuns acasă. Bărbatul a făcut stop cardiac.

„În data de 16 iulie 2013, orele 19.20, la Centrul Medical Iowemed s-a prezentat un bărbat de 63 de ani, care a fost preluat de medicul şi de asistenta de gardă care, în acel moment, se aflau la recepţie. Fişa pacientului a fost înregistrată la ora 19.22. Echipa medicală aflată de gardă a demarat procedura de examinare. În acel moment, starea pacientului a evoluat rapid, agravându-se brusc. A necesitat începerea procedurilor de resuscitare. La ora 19.25, a fost solicitată şi intervenţia Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa. La ora 19.28, a fost prezentă unitatea mobilă a Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa, care a colaborat permanent cu echipajul de Urgenţă Iowemed, format din ambulanţier şi asistent medical, ambii calificaţi în manevre de acordare de prim-ajutor şi de resuscitare cardio-pulmonară şi cerebrală, sub directa supraveghere a medicului Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa. După efectuarea manevrelor de resuscitare, într-un interval de aproximativ 60 de minute, a fost declarat decesul persoanei. A fost înmormântat, pe data de 18 iulie, la Cimitirul Central, iar slujba religioasă a fost oficiată la Biserica Sf. Nicolae din cartierul Coiciu.

Gheorghe Oancea şi afacerile cu Primăria Constanţa şi cu CJC

Născut pe 1 noiembrie 1949, în Constanţa, fiul lui Aurel şi al Valeriei, Gheorghe Oancea a făcut carieră în lumea afacerilor locale, într-o discreţie totală. Oancea a administrat business-uri precum On Plonge, Mobitom, Plonge Prest, Plonge SRL, Shark şi Five Holding. Pe cea din urmă societate funcţionează magazinul Brick. Five Holding este proprietarul magazinului Brick, dar şi asociat în SC Sigma Trading SA, firmă în care deţin acţiuni primarul Mazăre, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu. Potrivit Registrului Comerţului, societatea Five Holding mai este implicată şi în Mobitom, Mira Impex SRL, Italnegro şi Plonge Prest. 

SC Mobitom SA este una dintre firmele abonate la bani publici obţinuţi în urma licitaţiilor organizate de Primărie şi de Consiliul Judeţean Constanţa. Societatea, care a fost implicată în proiectul locuinţelor ieftine pentru tineri, a câştigat, în 2008 şi în 2009, numai de la Primăria Constanţa, licitaţii în valoare de aproape 2.300.000 de lei fără TVA. Nu trebuie să uităm nici faptul că în portofoliul companiei se numără proiecte precum fântânile arteziene din Constanţa, Aqua Magic, reabilitarea Delfinariului şi Spectrum Residence. În 2009, societatea lui Oancea a câştigat licitaţia în valoare de aproape 1.700.000 de euro fără TVA, pentru executarea lucrărilor de construcţie şi proiectare pentru posturi pentru servicii de urgenţă, salvare şi salvamar. Societatea Mobitom a executat şi lucrările la parcurile Ţara Piticilor, a achiziţionat şi a montat elemente de joacă, terenuri de sport, a montat 150 de bănci în parcuri, a reabilitat Teatrul de Vară Soveja şi a reparat scena de la Cazinoul din Mamaia. Mai mult decât atât, Asociaţia Naţională a Scafandrilor Profesionişti din România, condusă de Gheorghe Oancea, a asigurat serviciul de salvamar în Constanţa şi Mamaia. De asemenea, omul de afaceri a ridicat baza Asociaţiei Naţionale a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România din zona de sud a Lacului Tăbăcărie. Printre afacerile familiei Oancea se numără şi restaurantul La Cetate, din Parcul Tăbăcărie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii