Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:53 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Angajatii din primarie isi vor primi salariile in intregime

ro

09 Feb, 2010 04:27 1705 Marime text
prim_ct12.jpgToate direcţiile teritoriale ale Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie au primit ieri o informare prin care erau anunţaţi că trebuie să renunţe la pichetarea ministerelor Muncii şi Internelor programată pentru această dimineaţă dar şi la greva generală programată pe 12 februarie, pentru că Ministerul Muncii a comunicat că drepturile prevăzute în contractele colective de muncă vor fi respectate.

Cert este că, în urma discuţiilor de vinerea trecută cu reprezentanţii Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale privind aplicarea legii unice de salarizare s-a ajuns la un consens astfel încât toate drepturile salariale să ajungă la nivelul celor din decembrie 2009 şi să nu înregistreze nicio diminuare. În plus, aceste acţiuni vor fi amânate până la clarificarea problemei legate de păstrarea locurilor de muncă.

Pentru detalii legate de obţinerea promisiunii vizavi de drepturile salariale am încercat să o contactăm pe purtătorul de cuvânt al Sindicatului din Primăria Constanţa, Antuanela Dancu dar aceasta ne-a precizat că este în concediu şi nu poate oferi nici un fel de informaţii. Ne-a indicat-o însă pe şefa de sindicat, Mirela Carabaş pe care nu am putut să o contactăm, nefiind în biroul de la primărie pe parcursul zilei de ieri.

La sfârşitul săptămânii trecute, în sensul ajutorării funcţionarilor publici din cadrul primăriei care şi-au primit salariile pe luna precedentă înjumătăţite, consilierii locali au aprobat o hotărâre prin care acordă acestora un minim de sporuri. Astfel, aleşii locali au aprobat acordarea unor suplimente impozabile funcţionarilor publici de execuţie şi de conducere din cadrul aparatului de specialitate al primarului, egale cu diferenţa dintre salariul de bază prevăzut pentru funcţiile publice de stat şi salariul de bază pentru funcţiile publice locale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii