Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:00 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Inaugurarea Şcolii Gimnaziale nr.1 din localitatea Siliştea

ro

17 Sep, 2013 15:35 1047 Marime text
Acest important eveniment pentru întreaga comunitate precum copii, părinţi, bunici şi reprezentanţi ai administraţiei şi Consiliului Local, a avut loc în data de 16 septembrie, odată cu începerea noului an şcolar.

Emoţionaţi şi timizi, cei aproximativ 160 de şcolari au aşteptat nerăbdători să fie dat startul festivităţii de inaugurare a acestei importante instituţii şcolare. Astfel că, evenimentul a început printr-o slujbă de sfinţire a exteriorului clădirii cât şi a tuturos sălilor de clasă, moderne şi gata să-şi primească prichindeii. Acest moment emoţionant a fost ţinut de preotul paroh din localitatea Siliştea Lucian Dragomir alături de un important sobor de preoţi de pe raza altor comune.
Manifestarea a continuat cu primirea oaspeţilor ce au fost întâmpinaţi de către elevii şcolii gimnaziale îmbrăcaţi în straie populare, cu un colac şi sare şi de asemenea, au primit în dar ca semn de recunoştinţă tot din partea acestora, bucheţele alcătuite din spice de grâu, prinse cu o panglică tricoloră.

Extrem de emoţionat şi fericit, edilul autorităţii locale Siliştea Mihai Soare a punctat printr-un discurs, tot ceea ce a simţit şi şi-a manifestat bucuria cu ocazia finalizării acestei frumoase şcoli. “Este un moment unic şi special pentru întreaga comunitate, eveniment ce încununează cei 13 ani de muncă asiduă, ani în care am continuat să sperăm şi să visăm că vom trăi această importantă şi specială zi. Tot ceea ce-mi doresc este ca acest nou început să ne conducă paşii spre un viitor mai bun şi mai sigur pentru copiii noştri. Mulţumesc pe această cale tuturor ce ne-au sprijinit şi ne-au fost alături în acest demers, rezultatul fiind unul de mare excepţie, copiii având şansa de a studia şi de a se dezvolta într-un mediu adecvat şi sănătos din toate punctele de vedere. Vă urez să păşiţi cu dreptul pragul acestei unităţi de învăţământ construită la standarde europene şi dotată modern, să aveţi succes pe tot parcursul anului şcolar şi să vă canalizaţi toată energia asupra studiului astfel, devenind oameni de bază pentru societatea în care trăim. Mult succes dragi copii”!, a declarat edilul Mihai Soare, în faţa tuturor celor prezenţi la acest fastuos eveniment.

Pe de altă parte şi doamna director al şcolii Crivoi Georgeta a emoţionat prin cuvintele rostite şi adresate copiilor dar nu numai. “Am întors filele calendarului şi am ajuns în septembrie...am revenit la locul în care se nasc speranţe şi vise, unde descoperim câte ştiam şi câte mai sunt de învaţat – şcoala, cea care astăzi ne primeşte în zi de răpciune, imaculată, proaspătă şi modernă! Trăim astăzi împreună un moment de împlinire şi totodată de speranţă, prilejuit de începerea noului an şcolar, un simbolic prag ce conduce spre succes şi desăvârşire umană. Fiţi deschişi şi lasaţi-vă paşii şi mintea să descopere noi orizonturi ale cunoaşterii oferite de această şcoală. Suntem dornici de colaborare cu toţi factorii care pot face misiunea noastră mai eficientă şi credem că familia se va implica în această muncă dificilă, dar frumoasă a educaţiei. Vă mulţumesc şi vă doresc numai împliniri şcolare şi profesionale, bucurii şi gânduri bune în noul an şcolar!”, a încheiat discursul în faţa invitaţilor, doamna Crivoi Georgeta.

Profesorii se vor strădui să conducă paşii elevilor către lumina cărţii, să la traseze direcţia spre ţinte înalte pentru ca viaţa acestora să fie luminoasă şi plină de succes. O surpriză foarte mare a fost şi pentru cei 23 de pitici ce fac parte din clasa pregătitoare, atunci când au păşit în clasa lor în care decorul era unul fascinant, de toamnă, cu nuci şi mere, cu baloane ce zburau zglobii prin încăpere, cu semne de carte şi pliante pentru fiecare copilaş în parte. De asemenea, au primit şi câte o medalie ce reprezenta un fluturaş, simbolul clasei pregătitoare, fiind astfel recompensaţi pentru faptul că, au zburat spre acest nou început, curajoşi şi pregătiţi pentru primele învăţăminte.

În anul 2012, şeful autorităţii locale Siliştea, Mihai Soare, a demarat lucrările de ridicare a acestei unităţi de învăţământ gimnazial în centrul administrativ al comunei. În acel an, noii şcoli construite în regim P+1E, ce se întinde pe o suprafaţă de 1.024 metri pătraţi, i-a fost turnată fundaţia şi i-a fost ridicat primul nivel. Această frumoasă şi modernă instituţie de învăţământ este prevăzută cu nouă săli de clasă, două cabinete, un laborator, o cancelarie, un cabinet al directorului, secretariat, o bibliotecă cu sală de lectură, o cameră pentru centrala termică şi grupuri sanitare pentru elevi, fete şi băieţi dar şi pentru cadrele didactice.
Elevii din clasele I-VIII din Siliştea şi Ţepeş Vodă, merită din plin această unitate şcolară, mai cu seamă că, imobilul în care îşi desfăşurau activitatea doar cei din clasele I-IV, înregistra o vechime de aproximativ 70 de ani şi era într-o stare avansată de degradare. Investiţia a fost realizată prin Inspectoratul Judeţean Şcolar Constanţa, banii fiind asiguraţi de Banca Mondială.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii