Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:50 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Orașul Techirgiol - verigă a rutei orașelor istorice și termale europene

ro

19 Jul, 2012 20:50 1842 Marime text

Techirghiolul este primul oraș din România acceptat ca și membru al Asociației Orașelor Termale și Istorice Europene (E.H.T.T.A), alături de orașe cu renume internațional precum: Acqui Terme (Italia), Baden-Baden (Germania), Bagneres-de-Luchon (Franța), Bagni di Lucca (Italia), Bagnoled-De-L'Orne (Franța), Bath (Marea Britanie), Budapesta (Ungaria), Cauterets (Franța), Châtel-Guyon (Franța), Daruvar (Croația), Enghien-Les-Bains (Franța), Evian (Franța), Fiuggi (Italia), Karlovy Vary Region (Cehia), La Bourboule (Franța), Le Mont-Dore (Franța), Montecatini Terme (Italia), Ourense (Spania), Royat-Chamalieres (Franța), Salsomaggiore (Italia), Spa (Belgia), Varadinske Toplice (Croația), Vichy (Franța), Wiesbaden (Germania).

E.H.T.T.A este o asociaţie non-profit,bazată pe necesitatea de a încuraja, proteja şi de a spori patrimoniul termic, artistic şi cultural în întreaga Europă.

Scopul principal alAsociatiei Oraselor Termale si Istorice Europene este de a încurajadezvoltarea integratăaoraşelorspa şiprotejarea patrimoniuluilor cultural şi arhitectural,prin schimburi de experienţăşi de bune practicila nivel european.Asociaţia promovează o reţeaîn strânsă colaborarecuinstituţiile europene şicu sprijinulprogramelor europene.

Un alt obiectiv al Asociației il contituie dezvoltareaşi protejarea arhitecturii spaşi
patrimoniului artistic, incurajarea dezvoltăriide cercetări,analize, studiişi statisticiîn domeniul spa,în special în ceea ce priveşteistoria şipatrimoniul artistic, cultural, precum şi aspecte legislativeşistatutarecare privesc acest patrimoniu.

Prima acţiune a Asociației este crearea Rutei europene a oraşelor istorice și termale aprobată de către Consiliul Europei.

Ruta europeană a oraşelor istorice și termale este un traseu care rememorează locurile în care a luat viaţă și s-a dezvoltat cultura spa din Europa. Traseul leagă în mod ideal patrimoniul cultural şi istoric al oraşelor spa şi promovează calitatea apelor orașelor membre ale Asociației.

Aceasta rută în care este inclus și orașul Techirghiol a fost și este mediatizată la diverse târguri de turism internaționale printr-o broșură pe care o atașăm în format elctronic.

 

Primar,

STAN ADRIAN

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii