Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:29 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un consorțiu din China este interesat de combinatul Oltchim

ro

26 Nov, 2013 14:42 1262 Marime text
Partidul Național Liberal este conștient de faptul că privatizarea Oltchim a reprezentat o prioritate asumată de către ministrul liberal al Economiei, Andrei Gerea, la preluarea mandatului său. Astfel, două companii din China au semnat luni, 25 noiembrie, cu administratorii judiciari ai Oltchim o scrisoare de intenție în scopul participării la privatizarea combinatului. Prin acest document, reprezentanții Oltchim se angajează să asigure companiilor din China cadrul optim de transparență, tratament nediscriminatoriu și concurențial în procedura de vânzare.
Cele două companii chineze BAOTA Petrochemical Group și JUNLUN Petroleum Co. Ltd. împreună cu administratorii judiciari ai Oltchim, RomInsolv și BDO Business Restructuring, au semnat în prezența ministrului Andrei Gerea, o scrisoare de intenție în vederea participării părții asiatice la procedura de vânzare a Oltchim.
Semnarea acestui document între Ministerul Economiei și companiile din China a avut loc în urma vizitei întreprinsă de partea chineză în România la sfârșitul lunii trecute, demonstrând interesul ambelor parți pentru procesul de privatizare a combinatului.
Pentru țara noastră, acest eveniment este un semnal pozitiv, arătând că Oltchim are un potențial foarte mare, de un miliard de euro cifră de afaceri, dar că este nevoie de un capital serios pentru investiții.
.                         

26.11.2013 Departamentul de Comunicare al PNL Constanța     
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii