Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:58 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Iași Buletin de presă - 13.10.2021

ro

13 Oct, 2021 10:53 558 Marime text
Nr. 68.669 din 13 octombrie 2021   
 
 
BULETIN DE PRESĂ 13.10.2021
 
ACŢIUNI ALE POLIŢIEI IEŞENE PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
În data de 12 octombrie a.c., poliţiştii ieşeni au intervenit la peste 70 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112.
 
Au fost aplicate peste 400 de sancţiuni contravenţionale, iar în urma acţiunilor şi intervenţiilor efectuate au fost sesizate peste 20 de infracţiuni.
 
Ieri, poliţiştii au acţionat, la nivelul judeţului Iaşi, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.
 
Au fost organizate 8 acţiuni şi s-a intervenit la 73 de evenimente, dintre care 64 au fost sesizate prin 112.
 
În urma activităţilor au fost sesizate 25 de infracţiuni.
 
Totodată, pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 408 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 118.245 de lei.
 
Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Ieşene. Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie.
 
Au fost reţinute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 20 de permise de conducere şi au fost retrase 15 certificate de înmatriculare.
 
 
UPDATE://REŢINUT DE POLIŢIŞTI PENTRU FURT ÎN SCOP DE FOLOSINŢĂ ŞI CONDUCERE FĂRĂ PERMIS
 
La data de 11 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Miroslava au reţinut pentru 24 de ore un tânăr bănuit de comiterea infracţiunilor de furt în scop de folosinţă şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în noaptea de 10 spre 11 octombrie a.c., acesta ar fi sustras un autoturism, pe care l-ar fi condus pe DJ 248 A, fără a deţine permis de conducere şi ar fi părăsit partea carosabilă, provocând avarii autoturismului.
 
În urma testării tânărului cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de  0,22 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
La data de 12 octombrie a.c., tânărul bănuit de comiterea faptelor a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, faţă de acesta fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.
 
Cercetările continuă.
 
 
UPDATE://REŢINUT PENTRU CONDUCEREA UNUI AUTO, FIIND SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI
 
La data de 11 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Iaşi au reţinut pentru 24 de ore un bărbat de 59 de ani, cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că în seara de 9 octombrie a.c., acesta ar fi condus un autoturism, pe raza municipiului Iaşi, fiind sub influenţa alcoolului, iar în urma testării sale cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
La data de 12 octombrie a.c., bărbatul cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, faţă de acesta fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile.
 
Cercetările continuă.
 
 
REŢINUŢI DE POLIŢIŞTI PENTRU TÂLHĂRIE CALIFICATĂ ŞI FURT CALIFICAT
 
Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Hârlău au identificat doi tineri, ambii de 19 ani, bănuiţi de comiterea infracţiunilor de tâlhărie calificată şi furt calificat.
 
Din investigaţiile efecetuate până în prezent, s-a constatat faptul că în seara de 8 octombrie a.c., aceştia s-ar fi deplasat pe un imaş din comuna Cotnari, iar prin exercitarea de acte de violenţă asupra unui bărbat, i-ar fi sustras acestuia un pachet de ţigări şi o ovină. Ulterior, cei doi tineri ar fi sustras un balot de fân, de pe un alt teren.
 
Prejudiciul a fost recuperat de poliţişti.
 
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 12 octombrie a.c., cei doi tineri bănuiţi de comiterea faptelor au fost reţinuţi de poliţişti, pentru 24 de ore.
 
La data de 13 octombrie a.c., aceştia vor fi prezentaţi, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău.
 
Cercetările continuă.
AMENDĂ CONTRAVENŢIONALĂ APLICATĂ DE POLIŢIŞTI
 
La data de 12 octombrie a.c., în jurul orei 15.00, poliţiştii Secţiei nr. 3 Poliţie Rurală Popricani au fost sesizaţi de către un bărbat, despre faptul că o femeie este lipsită de libertate.
 
Din verificările efectuate de poliţişti a rezultat faptul că fostul concubin al femeii, aflat în stare de ebrietate a făcut acel apel la 112, întrucât aceasta nu-i mai răspundea la telefon.
 
Femeia a fost găsită de poliţişti la locuinţa unui bărbat, aceasta declarând că nu a fost victima vreunei infracţiuni şi că nu se află acolo împotriva voinţei sale. De asemenea, aceasta a menţionat că nu-i mai răspunde fostului concubin la apeluri, întrucât nu doreşte să mai vorbească cu el.
 
Apelantul a fost sancţionat contravenţional cu amendă de poliţişti, conform O.U.G. nr. 34/2008, privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă şi Legii nr. 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcarea a unor norme de convieţuire social, a ordinii şi liniştii publice.
 
 
ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR IEŞENI PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
La data de 12 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Iaşi au desfăşurat o acţiune, pe raza municipiului Iaşi, pentru verificarea modului de respectare a legislaţiei privind drepturile de autor şi drepturile conexe şi respectarea obligaţiei agenţilor economici de a utiliza aparatele de marcat electronice fiscale.
 
În cadrul acţiunii au fost controlaţi 13 agenţi economici şi au fost legitimate 19 persoane.
 
În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 9 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 28.000 de lei şi au fost confiscaţi 602,60 lei.
 
Spre exemplu, o societate a fost sancţionată contravenţional, conform O.U.G. nr. 28/1999, deoarece în urma controlului efectuat s-a constatat faptul că nu au fost emise bonuri fiscale pentru 402,60 lei, sumă ce a fost ridicată în vederea confiscării.
 
ACŢIUNE LA PAŞCANI, PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR
 
La data de 12 octombrie a.c., în intervalul orar 16.00-17.00, poliţiştii Poliţiei Municipiului Paşcani au acţionat pentru prevenirea răspândirii Covid-19, precum şi pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală şi contravenţională.
 
Au fost vizate de acţiune două zone şi legitimate 20 persoane.
 
Au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale, dintre care 1 conform Legii nr. 55/2020, 3 conform O.U.G. nr. 195/2002, iar 4 conform Legii nr. 61/1991.
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii