Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:19 02 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud În flagrant - dosar penal pentru furt

ro

10 Nov, 2023 14:43 495 Marime text

                                                                                                Nr. 263 din 10 noiembrie 2023

 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
             Acțiuni ale polițiștilor de la Siguranță Școlară, Poliția  municipiului Bistrița, Poliția orașelor Beclean și Năsăud, pentru siguranța elevilor
 
La data 9 noiembrie a.c., în intervalul orar 10.00-13.00, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, împreună cu polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Bistrița au organizat și desfășurat o acțiune în scopul asigurării unui climat de siguranță publică în rândul elevilor, prevenirii absenteismului școlar, a consumului de tutun precum și prevenirea traficului și consumului ilicit de droguri.
 
În acest scop, polițiștii au efectuat verificări în zonele adiacente unităților de învățământ din municipiu, în incinta a 4 localuri publice din Bistrița, au desfășurat 2 activități preventive la clase de elevi din ciclul liceal, precum și instructaje cu agenții de pază ai școlilor. Astfel, au legitimat 41 de persoane și au depistat 11 elevi care absentau de la cursuri, fiind întocmite informări către conducerea școlilor unde învață. Totodată, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale în valoare de 450 lei, conform Legii 349/2002.
 
În același context și interval orar, polițiștii din Beclean au desfășurat acțiuni similare pe raza orașului, fiind efectuate verificări în 6 localuri publice și depistați 5 elevi de din 2 licee care absentau de la cursuri. Și în acest caz, polițiștii au transmis conducerii școlilor informări cu privire la cele constatate.
 
La Năsăud, în intervalul orar 16.00-19.00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Năsăud, împreună cu jandarmi din cadrul Detașamentului 3 de Jandarmi Năsăud au acționat pentru siguranța elevilor, în contextul desfășurării Balului Bobocilor 2023, organizat de Liceul Economic Năsăud, nefiind înregistrate evenimente negative.
 
 
          În flagrant: dosar penal pentru furt
 
La data de 9 noiembrie a.c., în jurul orelor 12.00, o angajată a unei firme de construcții a sesizat prin S.N.U.A.U. 112 faptul că a surprins un bărbat în timp ce încerca să sustragă bunuri dintr-o clădire administrată de societate.
 
La fața locului, polițiștii au identificat un tânăr de 20 de ani, din Vatra Dornei, iar din primele verificări efectuate a reieșit faptul că acesta ar fi pătruns fără drept în demisolul imobilului, de unde ar fi sustras, iar mai apoi ar fi aprins 3 robineți și 3 cabluri electrice, cel mai probabil pentru cuprul rezultat.
 
Valoarea prejudiciului urmează a fi stabilită pe parcursul cercetărilor care vor fi continuate de polițiștii Biroului de Investigații Bistrița, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.
 
 
Năsăud: acțiuni pentru creşterea gradului de siguranţă a circulaţiei pe drumurile publice
 
La data de 9 noiembrie a.c., în intervalul 10.00-13.00, polițiștii din Năsăud, cei ai Secției 6 Poliție Rurală și jandarmi au acționat pentru siguranța traficului rutier și efectuat verificări în trafic, în cadrul unor filtre.
 
Astfel, au fost oprite pentru verificări 34 de autovehicule și legitimate peste 40 de persoane. Totodată, 13 conducători auto au fost testați cu aparatele din dotare, nefiind depistați șoferi sub influența alcoolului.
 
Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 12 sancțiuni conform O.U.G. 195/2002, în valoare de 4.785 lei și au fost reținute 3 permise de conducere, toate pentru încălcarea regimului legal de viteză.
 
 
 
 
 
          Alcoolul la volan poate avea urmări dintre cele mai grave!
 
În după-masa de 9 noiembrie a.c., în jurul orei 17.30, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au oprit pentru verificări, pe Drumul Național 17D, în Rebrișoara, un autovehicul cu numere străine, în care se afla o familie cu mai mulți copii minori.
 
Polițiștii au identificat conducătorul auto ca fiind în vârstă de 29 de ani, din Sângeorz-Băi, iar în urma verificărilor, au constatat că nu deține permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, în vederea determinării alcoolemiei.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal, iar polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii