Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:16 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Conducere cu alcoolemie, constatată în flagrant delict, de către polițiștii Secției Poliție Rurală Beclean

ro

06 Jul, 2023 13:53 612 Marime text

                                                                                                                    Nr. 143 din 6  iulie 2023

BULETIN DE PRESĂ
 
 
                   Conducere cu alcoolemie, constatată în flagrant delict, de către polițiștii Secției Poliție Rurală Beclean
 
La data de  iulie a.c., polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean  au depistat, în flagrant delict, un bărbat, de 43 de ani, din Nimigea de Jos, în timp ce conducea autoturism, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.
 
Autoturismul pe care acesta îl conducea a fost oprit pentru control pe Drumul Județean172G, prin localitatea Sărățel, în timp ce se deplasa pe direcția Arcalia către Sărățel. În urma testării etiotest a conducătorului auto, rezultatul a fost 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la spital pentru a-i fi prelevate mostre biologice, în vederea determinării alcoolemiei.
 
Cercetările în acest caz continuă de polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Beclean, sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
 
Polițiștii și jandarmii continuă acțiunile în sistem integrat, pentru pe linia prevenirii şi combaterii traficului și consumului de droguri precum și prevenirii și combaterii săvârșirii infracțiunilor cu violență și la regimul rutier.
 
La data de  5 iulie a.c., zeci de polițiști, jandarmi și polițiști locali au continuat acțiunile în sistem integrat, pe raza municipiului Bistrița, pe linia prevenirii şi combaterii traficului și consumului de droguri, a infracțiunilor cu violență, precum și la regimul rutier.
 
Acțiunea s-a desfășurat în municipiul Bistrița și au fost efectuate verificări în zonele aglomerate precum centre comerciale, parcuri, zona pietonală și au fost legitimate 75 de persoane și oprite pentru control 24 de autovehicule. De asemenea, au fost  efectuate  9 testări cu aparatul etilometru și Drugtest.
 
Pentru neregulile constatate, în intervalul orar menționat au fost aplicate 18 de sancțiuni contravenționale, dintre care 6 cu avertisment, iar ca măsură complementară au fost reținute 2 permise de conducere și un certificat de înmatriculare.
În cadrul acțiunii de ieri, polițiștii de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat activități preventive, fiind purtate discuții cu peste 180 de persoane cu privire la disparițiile de minori și prevenirea traficului și consumului de substanțe interzise. Totodată, au fost distribuite materiale preventive pe temele abordate.
 
La acțiune au participat polițiștii din cadrul din cadrul Poliției Municipiului Bistrița, de la serviciile Rutier, Criminalistic, Investigații Criminale, Investigare a Criminalității Economice, Ordine Publică, Protecția Animalelor, Siguranță Școlară, Rutieră și Acțiuni Speciale, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi ”Gelu Voievod” Bistrița-Năsăud și polițiști locali.
 
 
Update știre:
 
La data de 5 iulie a.c., față de bărbatul de 38 de ani, din Dej, cercetat pentru infracțiuni la regimul rutier, Parchetul de pe lângă Judecătoria Beclean a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.
 
Polițiștii din Beclean continuă cercetările în cadrul dosarului penal întocmit.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii