Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:01 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Buletin de presă - 10.01.2022

ro

10 Jan, 2022 14:50 780 Marime text

                                                                                                                 Nr. 8 din 10 ianuarie 2022

 
BULETIN DE PRESĂ      
 Constatări în flagrant delict, a polițiștilor rutier
 
La data de 7 ianuarie a.c., în jurul orelor 10:00, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au fost sesizați despre producerea unui accident de circulație pe Drumul Național 17C în Dealu Ștefăniței.
 
Din primele date, un șofer de 45 de ani din localitate a pătruns pe Drumul Național 17C și a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus de un bărbat de 57 de ani, de origine română, stabilit în Germania.
 
În urma accidentului de circulație au rezultat doar pagube materiale, respectiv avarierea celor două vehicule fără a fi înregistrate victime omenești.
 
Polițiștii au efectuat verificări cu privire la bărbatul de 45 de ani stabilindu-se că acesta nu deține permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule. Totodată, polițiștii au constatat că autoturismul condus de acesta nu figurează ca fiind înmatriculat, plăcuțele de înmatriculate aplicate autoturismului aparținând unui alt autoturism.
 
Polițiștii au testat cu privire la consumul de alcool cei doi conducători auto, rezultatul fiind negativ în cazul șoferului de 57 de ani și indicând valoarea de 0,75 mg/L alcool pur in aerul expirat în cazul bărbatului de 45 de ani din Dealu Ștefăniței.
 
Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală   Năsăud în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor, punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.
 
***
 
În data de 8 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au desfășurat activități de supraveghere și control al traficului rutier în Năsăud.
 
În jurul orei 18:30, polițiștii au oprit pentru control un autoturism ce se deplasa pe Drumul Național 17C prin Năsăud, la volan fiind identificat un bărbat de 40 de ani din Salva.
 
În urma testării cu aparatul Drugtest Drager, a rezultat faptul că șoferul este pozitiv la consumul de Cannabis, fiind ulterior transportat la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor psihoactive.
 
Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Serviciului Rutier în cadrul unui dosar penal cu privire la infracţiunea de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, urmând documentarea faptei sub toate aspectele.
 
***
 
 
La aceeași dată, polițiștii Biroului Rutier au oprit pentru control în trafic pe raza municipiului Bistrița un autoturism. La volanul acestuia a fost identificat un bărbat de 33 de ani din Dorolea.
 
În urma testării cu aparatul Drugtest, rezultatul a fost pozitiv în cazul substanței Methamphetamine. Șoferul a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice.
 
Totodată, datorită faptului că autoturismul condus de bărbat avea inspecția tehnică periodică expirată și înmatricularea suspendată, a fost dispusă sancțiunea contravențională conform prevederilor OUG 195/2002, cu amendă în cuantum de 1305 lei
 
Cercetările sunt continuate de polițiștii rutieri în cadrul unui dosar penal.
 
***
La data de 8 ianuarie a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au oprit în trafic pe raza localității Telciu, un autoturism.
 
A fost identificat șoferul, un bărbat de 40 de ani din Telciu care în urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat faptul că se află sub influența băuturilor alcoolice, rezultând valoarea de 0.69 mg/L alcool pur în aerul expirat.
 
Ulterior, conducătorului autoturismului i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
Cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Năsăud în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
***
 
La data de 9 ianuarie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița au depistat și oprit în trafic un autoturism ce se deplasa pe Drumul Județean 173 prin Orheiu Bistriței.
 
Șoferul, un bărbat de 35 de ani din Reghin, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând faptul că se află sub influența alcoolului, valoarea indicată fiind de 1.24 mg/L alcool pur în aerul expirat.
 
Bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
 
Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița, în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.
 
 
Inducerea în eroare a organelor judiciare reprezintă infracțiune
 
La data de 8 ianuarie a.c., polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au fost sesizați de angajata unei societăți comerciale, o femeie de 27 de ani din Sângeorz-Băi, cu privire la faptul că o altă angajată, o tânără de 22 de ani din Rodna, ar fi fost lovită și deposedată de o borsetă în care se afla suma de 10.000 de lei.
 
În urma intervenției și a verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că tânăra nu a fost victima vreunei infracțiuni, aceasta jucând și pierzând în mai multe rânduri suma de 1.000 de lei la un aparat de tip slot-machine amplasat în incinta societății comerciale, creând un prejudiciu total de aproximativ 10.000 de lei.
Aspectele constatate de polițiști au fost ulterior însușite și de către angajata societății, aceasta recunoscând faptul că nu a fost victima vreunei infracțiuni.
 
Polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi, continuă cercetările cu privire la infracțiunea de inducerea în eroare a organelor judiciare, urmând documentarea aspectelor constatate sub toate aspectele.
 
 
Ordine de protecție provizorii, emise de polițiștii bistrițeni
 
La data de 8 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Năsăud au fost sesizați despre producerea unei agresiuni într-o familie din Dumitra.
 
La locul evenimentului, polițiștii au identificat o femeie de 42 de ani din Dumitra care le-a adus la cunoștință faptul că în urma unor discuții contradictorii, a fost agresată fizic de către soț, un bărbat de 45 de ani din aceeași localitate, care ulterior a produs și distrugeri în locuință.

În urma intervenției și a completării formularului de evaluare a riscului s-a constatat ca fiind oportună emiterea unui ordin de protecție provizoriu împotriva bărbatului.
 
Totodată, polițiștii au demarat cercetările în cadrul unui dosar penal urmând să fie stabilite toate împrejurările.
 
***
 
La data de 10 ianuarie a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au fost sesizați în jurul orei 2:00 despre producerea unui scandal la o familie din Nepos.
 
Din primele date, un bărbat de 47 de ani din Nepos, în timp ce se afla locuință, pe fondul unor neînțelegeri mai vechi a agresat-o fizic pe soția acestuia, o femeie de 42 de ani din aceeași localitate.
 
În urma intervenției, polițiștii au constatat ca fiind oportună emiterea unui ordin de protecție provizoriu și demararea cercetărilor în cadrul unui dosar penal.
 
***
 
La data de 9 ianuarie a.c., polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au fost alertați despre producerea unui scandal într-o familie din Sângeorz-Băi.
 
În jurul orei 14.30, o femeie de 34 de ani din Sângeorz-Băi a solicitat intervenția polițiștilor semnalând faptul că în timp ce afla la domiciliul său, a fost amenințată cu acte de violență de către soțul său, un bărbat de 36 de ani, care domiciliază la o altă adresă.
 
În cauză, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu împotriva bărbatului, demarând totodată cercetările în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de amenințare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii