Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:11 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Buletin de presă

ro

18 Sep, 2023 14:06 534 Marime text
Dosare penale pentru șoferi depistați în flagrant delict în trafic
 
La data de 15 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier Năsăud au oprit în trafic, în Năsăud, pe direcția de mers înspre Salva, un autoturism.
La volan a fost identificat un bărbat de 47 de ani, din Năsăud. Întrucât șoferul prezenta halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest rezultând valoarea de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior șoferul a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
Cercetările sunt continuă de polițiștii din cadrul Poliției orașului Năsăud, Compartiment Rutier, în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.
La aceeași dată, polițiștii Compartimentului Rutier Sângeorz-Băi au oprit pentru control un autoturism care se deplasa Drumul Județean 172D, prin Măgura Ilvei. La volan a fost identificat un bărbat de 44 ani, din localitate.
În urma verificărilor desfășurate de către polițiști a reieșit faptul că acesta are dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice suspendat.
Testarea cu aparatul alcooltest a indicat un rezultat negativ.
Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Poliției orașului Sângeorz-Băi, Compartiment Rutier în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
Acțiuni pentru siguranța circulației pe drumurile publice, desfășurate de polițiștii cu atribuții pe linie rutieră
 
Și în acest sfârșit de săptămână, polițiștii cu atribuții pe linie rutieră au desfășurat acțiuni preventive, cu accent pe depistarea conducătorilor auto care conduc vehicule sub influența alcoolului sau a unor substanțe psihoactive și pun în pericol circulația pe drumurile publice.
Astfel, în perioada 16-17 septembrie a.c., patru conducători auto aflați și influența unor substanțe psihoactive au fost depistați în trafic, în flagrant delict, și sunt vizați în cadrul unor dosare penale.
 
Exemplificăm:
 
La data de 17 septembrie a.c., în jurul orei 01.30, polițiștii de la Serviciului Rutier au depistat și oprit în trafic, pe Drumul Județean 172D, un autoturism care circula pe direcția Prundu Bârgăului spre Colibița și la volanul căruia se afla un bărbat de 28 de ani, din Rebrișoara.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv pentru metamfetamină, ulterior fiind condus la spital, unde i s-au  prelevat mostre biologice. 
La data de 16 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud care desfășurau activități de supraveghere a traficului rutier pe raza localității Dumitra, pe Drumul Național 17 C, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism care circula pe direcția de deplasare Dumitra-Bistrița.
La volan a fost identificat un bistrițean de 39 de ani, iar în urma testării DrugTest rezultatul a fost pozitiv pentru canabis si metamfetamină, ulterior fiind condus la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice.
În seara de 16 septembrie a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud, în timp ce desfășurau activități de supraveghere a traficului rutier pe raza localității Feldru, au depistat, în flagrant delict, pe un drum comunal din  localitate un autoturism.
La volan a fost identificat un tânăr, de 24 de ani, din Feldru, iar în urma testării drugTest, rezultatul a fost pozitiv pentru substanțele amfetamină și metamfetamină. Ulterior testării, tânărul a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice.
În seara de 16 septembrie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Politiei Orașului Sângeorz-Băi au depistat și oprit pentru control, în orașul Sângeorz-Băi, un autoturism la volanul căruia se afla un tânăr de 20 de ani, din oraș.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest rezultatul fiind negativ, precum și cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv pentru substanțele metamfetamină si amfetamină, motiv pentru care acesta a fost condus la sptal pentru recoltarea de probe biologice.
În toate cele 4 cazuri, polițiștii au întocmit dosare penale, în cadrul cărora continuă  cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul  sub influența alcoolului sau a altor substanțe.       
 
 
1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat și alte nereguli constatate în cazul unui conducător de moped, depistat în trafic, de polițiștii Serviciului Rutier
La data de 16 septembrie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au depistat în trafic și au oprit pentru control un bărbat, de 51 de ani, din Tiha Bârgăului, care conducea un moped ce nu avea montate plăcuțe cu numere de înmatriculare sau înregistrare.
Mopedul a fost oprit pe Drumul Național 17, în localitatea Tiha Bârgăului, iar în urma verificărilor, polițiștii au constatat  faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Totodată, s-a constatat faptul că mopedul condus nu era înmatriculat sau înregistrat în circulație.
Conducătorul mopedului a fost testat cu aparatul etilotest  rezultatul fiind de 1,17 mg/l, alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care i s-au recoltat două mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările în acest caz continuă cu privire la săvârșirea infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui autovehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.
 
Update:
 
Prin ordonanța Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița din 16 septembrie a.c.,  s-a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar pentru 60 de zile, față de cei doi bărbați de 31 și 19 ani din Livezile, cercetați pentru comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.
Cercetările în acest caz sunt continuate de polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului, în vederea documentării cauzei sub toate aspectele.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii