Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:14 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Buletin de presă - 16.02.2022

ro

16 Feb, 2022 13:49 834 Marime text

                                                                                                                 Nr.  45 din 16 februarie 2022

         
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Depistat în flagrant delict, în timp ce conducea un autoturism fără să aibă acest drept, reținut pentru 24 de ore, de polițiștii din Șieu Măgheruș
 
La data de 15 februarie a.c., în urma activităților de monitorizarea a traficului rutier, polițiștii din Șieu Măgheruș au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui tânăr de 27 de ani, din Viile Tecii, cercetat pentru conducere fără permis.
 
Tânărul a fost depistat, în flagrant delict, în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în județul Sibiu, pe Drumul Național 17, prin localitatea Crainimăt. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că nu deține permis valabil pentru nicio categorie de autoturisme, fiind condamnat pentru infracțiuni silimare. Totodată, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
 
Ca urmare a celor constatate, polițiștii au dispus ordonanță de reținere pentru 24 de ore, urmând a-l prezenta Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean, în vederea dispunerii unei măsuri preventive. Cercetările în acest caz sunt continaute de polițiștii Postului de Poliție Șieu-Măgheruș din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Beclean.
 
 
 Depistați de polițiștii de la Ordine Publică cu substanțe interzise
 
În după-masa de ieri, 15 februarie, în cadrul activităților preventive și de patrulare desfășurate, polițiștii Biroul de Ordine Publică au observat doi tineri care aveau un comportament suspect.
 
Cei doi au fost legitimați și identificați ca fiind în vârstă de 18 și 21 de ani, ambii din comuna Zagra. În urma controlului corporal efectuat, asupra celor doi, polițiștii au descoperit trei pliculețe în care se afla o substanță de culoare albă și un altul în care se afla o substanță de culoare galben-verzuie, susceptibile a avea efecte psihoactive.
 
Substanțele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar polițiștii au întocmit un dosar de cercetare penală, dosarul fiind înaintat structurii competente.
 
 
Oprit în trafic pentru control, pozitiv la testarea cu aparatul DrugTest
 
 
În această dimineață, în jurul orei 03.00, polițiștii Biroului Rutier au depistat și oprit pentru control un autoturism care circula prin municipiul Bistrița.
 
La volan a fost identificat un tânăr de 22 de ani, din Bistrița. Acesta a fost testat cu aparatul Drug Test 5000, rezultatul fiind pozitiv în cazul substanței cannabis și a fost condus la spital pentru a-i fi prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a substanței consumate.
 
Totodată, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
Năsăud: acțiuni pentru combaterea absenteismului școlar

La data de 15 februarie a.c., în intervalul orar 09.00-11.00, polițiștii din cadrul Poliţiei oraşului Năsăud și cei ai Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au organizat și desfășurat o acţiune pentru prevenirea absenteismului școlar.
 
Totodată, activitățile au avut drept scop menținerea și asigurarea ordinii publice în zona unităților școlare și verificarea modului de respectare a prevederilor legale în contextual limitării răspândirii Sars-Cov-2, în rândul elevilor.
 
În acest context, în orașul Năsăud, polițiștii au verificat 7 localuri și au legitimat 23 de persoane. Totodată, au fost depistați 19 elevi care absentau de la orele de curs și au fost  întocmite informări către reprezentanții școlilor la care învață.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii