Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:59 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Buletin de presă - 17.01.2022

ro

17 Jan, 2022 14:54 857 Marime text

Nr. 17 din 16 ianuarie 2022

 
BULETIN DE PRESĂ
 
                    Depistat de polițiști, în flagrant delict, în timp ce utiliza articole pirotehnice, fără drept                                                                          
 
În seara de 15 ianuarie 2022, în jurul orei 23.00, în urma verificărilor efectuate, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii prevăzută și pedepsită de art. 37 lit. „a” din Legea 126/1995, orice operațiuni cu articole pirotehnice.
 
Vizat de comiterea faptei este un tânăr de 29 de ani, din Șieu Odorhei care a fost depistat în flagrant delict, în timp ce folosea articole pirotehnice fără drept. Totodată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că, în cursul lunii ianuarie 2022, acesta ar fi deținut și folosit, fără drept, în mod repetat, articole pirotehnice.
 
În cauză a  fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de orice operațiune cu articole pirotehnice efectuată fără drept, iar cercetările sunt continuate de polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean.
 
 
Verificări în trafic-constatări ale unor infracțiuni
 
În seara de 15 ianuarie a.c., în urma controlaleor efectuate în trafic, pe bulevardul Grănicerilor din Năsăud, polițiștii rutieri din Năsăud au oprit pentru verificări un autoturism înmatriculat în județul Cluj, în care se aflau două persoane.
 
La volan a fost identificat un tânăr de 25 de ani, din Nepos, iar pasager pe scaunul din dreapta a fost identificat un tânăr de 26 de ani, din Năsăud. Conducătorul a fost testat cu aparatul etilotetst, rezultatul fiind negativ.
 
În urma controlului efectuat, asupra pasagerului au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor un recipient în interiorul căruia se afla un plic transparent din material plastic ce continea o substanță vegetală, susceptibilă a avea efect psihotrop și un tub ce prezenta urme de substanță albă, susceptibilă a avea efect psihotrop.
 
În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală, dosarul fiind înaintat structurii competente.
       
***
 
În seara de 15 ianuarie, în jurul orei 19.30, în cadrul activităților de monitorizare a traficului rutier, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au oprit pentru control, un autoturism care circula pe Drumul Național 17C, în Salva.
 
La volan a fost identificat un bărbat de 43 de ani, din Rebrișoara, iar în urma verificărilor efectuate a reieșit faptul că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.
 
Totodată, cu privire la autoturismul condus de bărbat, polițiștii au constatat că acesta nu figurează ca fiind înmatriculat, iar placuțele de inmatriculare aplicate pe autovehicul sunt false, aparținând unui alt autoturism.
 
Datorita faptului ca șoferul emana halena alcoolică, polițiștii au dispus testarea cu aparatul etilotest a acestuia, rezultând o valoare de 0.56 mg/L alcool in aerul expirat.
 
Ulterior, șoferul a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
Cercetările sunt continuate de către polișiști în cadrul unui dosar penal, fiind documentate infracțiunile de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat, punerea în circulație sau conducerea unui vehicul cu numere fale, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
***
 
În data de 17 ianuarie a.c., în jurul orei 1.00, polițiștii au fost sesizați prin apel 112 despre producerea unui accident rutier pe Drumul Județean 172C pe raza localității Ilva Mică.
 
La locul evenimentului, polițiștii au constatat faptul că un tânăr de 20 de ani din localitate, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Județean 172C înspre Leșu, la ieșirea din localitatea Ilva Mică, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un stâlp de electricitate.
 
În urma impactului, o tânără de 18 ani, din Leșu, pasageră în autoturism a fost rănită necesitând intervenția ambulanței, fiind ulterior transportată la spital.
 
În urma testării cu aparatul alcooltest a șoferului, a rezultat că acesta se află sub influența alcoolului, rezultatul testării indicând valoarea de 0,18 mg/L alcool pur în aerul expirat. În consecință, polițiștii au dispus reținerea permisul de conducere a tânărului, pentru o perioadă de 90 de zile.
 
Cercetările sunt continuate de polițiștii Compartimentului Rutier din cadrul Poliției Orașului Săngeorz-Băi, fiind documentată infracțiunea de vătămare corporală din culpă.
 
***
 
La data de 16 ianuarie a.c., polițiștii Compartimentului Rutier din cadrul Poliției orașului Năsăud au oprit pentru control în trafic, un autoturism care se deplasa prin localitate.
 
A fost identificat șoferul, un tânăr de 25 de ani, din Nepos. Fiind testat cu aparatul alcooltest, rezultatul a fost negativ. În urma testării cu aparatul Drugtest rezultatul indicat de aparat a fost pozitiv pentru consumul de metamphetamină, motiv pentru care a fost condus la spital în vederea recoltării de mostre biologice.
 
În autoturism au mai fost identificați doi pasageri, un tânăr de 26 de ani, din Năsăud și un altul de 22 ani, din Rebrișoara.
 
Având în vedere cele constatate, polițiști au efectuat un control asupra autoturismului și asupra pasagerilor acestuia, fiind identificate mai multe obiecte care conțineau urme de substanțe susceptibile a avea efect psihotrop, cât și o cantitate de aproximativ 2 grame de pulbere de culoare albă, susceptibilă a fi din categoria drogurilor.
 
Bunurile de mai sus, cât și o sumă de bani au fost ridicate de polițiști în vederea continuării investigațiilor.
 
Cercetările sunt desfășurate în cadrul unui dosar penal, urmând să fie documentate faptele constatate și stabilită participația penală.
   
 
Ordin de protecție provizoriu emis de polițiști la Budacu de Jos
 
 
În după-masa zile de 16 ianuarie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița, au fost solicitați de o femeie de 23 de ani din Budacu de Jos.
 
Tânăra le-a adus la cunoștință polițiștilor faptul că începând cu decembrie 2021 și până în prezent, soțul acesteia, un bărbat de 35 de ani din aceeași localitate, îi creează o stare de temere, prin adresarea de amenințări și apeluri telefonice în mod repetat.
 
Cu privire la cele constatate, polițiștii au întocmit un dosar de urmărire penală, stabilindu-se totodată oportună și emiterea unui ordin de protecție provizoriu împotriva bărbatului.
 
Cercetările sunt continuate de polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Bistrița în vederea documentării faptelor sub toate aspectele.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii