Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:36 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Conducător auto aflat sub influența alcoolului, depistat în flagrant delict, de polițiștii din Beclean

ro

11 Oct, 2023 11:39 513 Marime text

Nr. 231 din 11 octombrie 2023

BULETIN DE PRESĂ
 
             Acțiuni ale polițiștilor de la Siguranță Școlară și Prevenirea Criminalității, în orașele Bistrița și Năsăud
 
La data 10 octombrie a.c., în intervalul orar 09.00-13.00, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară împreună și cei de la Compartimentul de Analiză și Prevenire a  Criminalității au organizat și desfășurat acțiuni în scopul asigurării unui climat de siguranță publică în rândul elevilor, prevenirii absenteismului școlar, a consumului de tutun precum și pentru prevenirea traficului și consumului ilicit de droguri.
 
Activitățile au fost desfășurate în orașele Năsăud și Bistrița, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Bistrița și Poliției orașului Năsăud.
 
În intervalul menționat, polițiștii au legitimat 14 persoane și au depistat 6 elevi care absentau nemotivat de la cursuri, fiind întocmite informări către conducerea școlilor unde învață. Totodată, au fost efectuate instructaje cu 9 agenți de pază din școli din Năsăud și Bistrița.
 
Pentru neregulile constatate au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, în valoare de 200 lei, conform Legii 349/2002 și Legii 333/2003 .
 
Totodată, polițiștii de la Siguranță Școlară și cei de la Prevenirea Criminalității au desfășurat activități informativ-preventive la clase, cu elevii de la Liceul Economic din Năsăud și de la Liceul Tehnologic de Servicii din Bistrița. Temele abordate au fost prevenirea faptelor cu violență și riscurile asociate consumului de alcool și droguri.
 
Autoturism cu nereguli, oprit pentru control în municipiul Bistrița
 
La data de 10 octombrie a.c., polițiștii au oprit în trafic un autoturism cu nereguli. Autoturismul avea aplicată o plăcuță cu numere de Germania, de înmatriculare temporară, însă în urma verificărilor efectuate s-a constatat că numărul ar fi fost atribuit altui autoturism, în anul 2020, iar autoturismul oprit nu figurează ca fiind înmatriculat.
 
Conducătorul auto, un bărbat de 50 de ani din Bistrița, a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind negativ.
 
Polițiștii Biroului Rutier au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și punerea în circulație sau conducerea unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.           
 
Conducător auto aflat sub influența alcoolului, depistat în flagrant delict, de polițiștii din Beclean
 
În seara de 10 octombrie a.c., polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean au depistat în trafic un conducător auto de 21 de ani din Lechința, aflat sub influența băuturilor alcoolice.
 
Autoturismul condus de acesta a fost oprit de polițiști la intersecția Drumului Județean 172G cu Drumul Național 15A, în localitatea Sărățel. Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicat fiind 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la spital, în vederea determinării alcoolemiei.
 
Polițiștii de la Secția 4 Poliție Rurală Beclean au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii