Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:21 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către secretarul de stat Luminiţa Odobescu a delegaţiei spaniole a „Fundacion Secretariado Gitano”, organizaţie neguvernamentală din Spania

ro

12 Jul, 2012 14:10 1125 Marime text

12 iulie 2012

Comunicat de presă

Primirea de către secretarul de stat Luminiţa Odobescu a delegaţiei spaniole a „Fundacion Secretariado Gitano”, organizaţie neguvernamentală din Spania

Secretarul de stat Luminiţa Odobescu a primit, la 11 iulie 2012, o delegaţie a „Fundación Secretariado Gitano”, condusă de preşedintele Fundaţiei, Pedro Puente. Fundaţia este o organizaţie neguvernamentală spaniolă, cu rol major în promovarea drepturilor şi incluziunii sociale a romilor.  

Întâlnirea a avut ca scop prezentarea acţiunilor derulate de „Fundación Secretariado Gitano” în România şi identificarea noilor modalităţi de colaborare pentru transferarea bunelor practici în ceea ce priveşte politicile publice de integrare a populaţiei roma.

 Reprezentanţii FSG au împărtăşit experienţa colaborării cu autorităţile centrale şi locale române în derularea proiectelor destinate ameliorării integrării sociale a cetăţenilor români de etnie romă pe piaţa muncii.

 Secretarul de stat Luminita Odobescu a adresat aprecieri pentru implicarea activă in procesul de incluziune socială a cetăţenilor români de etnie romă atât în România cât şi în Spania şi a exprimat disponibilitatea MAE de a sprijini identificarea celor mai bune modalităţi de continuare şi extindere a acestor proiecte bazate pe o vastă experienţă în materie.

În context, Luminiţa Odobescu a prezentat elemente definitorii ale Strategiei Guvernului României pentru incluziunea socială a romilor 2012 - 2020. Aceasta conţine măsuri concrete în mai multe domenii, în principal în materie de educaţie, ocuparea forţei de muncă, sănătate, locuinţe, cultură şi acces la justiţie.

 La rândul lor, reprezentanţii Fundación Secretariado Gitano şi-au exprimat interesul pentru continuarea proiectelor derulate în România, accentuând importanţa formării pentru piaţa muncii şi, în general, a asigurării unei mai bune calităţi a vieţii. În acest sens, au menţionat posibilitatea iniţierii unor proiecte pilot în oraşe din România. Au subliniat faptul că una dintre provocările majore din prezent este capacitatea de finanţare. Pe acest fond, participanţii la reuniune au analizat posibilitatea lansării unor proiecte finanţate prin fondurile structurale disponibile în România.

Informaţii suplimentare

 Cu o experienţă de peste 30 de ani, „Fundación Secretariado Gitano” este principala organizaţie din Spania care realizează proiecte de integrare a romilor.

In perioada 2008 - 2011, Fundación Secretariado Gitano a derulat, în România, împreună cu Agenţia Naţională pentru Romi, un program pentru facilitarea accesului pe piaţa muncii, după modelul unui proiect similar derulat în Spania - ACCEDER, cu finanţare de la Fondul Structural European, sub titlul " Împreună pe piaţa muncii”.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii