Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:44 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Voluntarii Lafarge finalizează locuinţele Habitat for Humanity destinate oamenilor nevoiaşi din localitatea Oarja

ro

20 May, 2011 16:50 2208 Marime text

Oarja, jud. Argeş 20 mai 2011. În această săptămână, o nouă echipă de 11 angajaţi Lafarge lucrează voluntar la finalizarea unor locuinţe pentru oamenii nevoiaşi din localitatea Oarja, jud. Argeş.

Voluntarii formează cea de a 14-a echipă Lafarge care a lucrat până acum pe şantierele Habitat for Humanity din România, ei venind în acest moment în ajutorul a trei familii aflate în nevoie de o locuinţă în localitate.

"150 de voluntari Lafarge au participat în perioada 2003-2011 la acţiunile de voluntariat Habitat for Humanity. Sperăm ca până la finele parteneriatului în 2012, 230 de colegi, adică peste 15 % din colaboratori să facă muncă voluntară pe şantierele Habitat, iar numărul total de voluntari în divese cauze (mediu, comunităţi locale) să atingă 25%", a declarat Camelia Săvoiu, Director de Comunicare Lafarge România.

Lafarge - România şi Habitat for Humanity România au semnat în luna septembrie 2008 un nou parteneriat pe următorii 5 ani. Acesta reprezintă angajamentul comun de a contribui la construirea şi/sau renovarea de locuinţe în comunităţile unde există filiale Habitat, cu scopul de a asigura familiilor selectate de organizaţie, o locuinţă sigură, decentă şi accesibilă ca preţ.

"Nevoia de locuire adecvată, cu standarde minime care să garanteze respectarea demnităţii umane, este uriaşă în România. Raportul Eurostat din martie 2011 a făcut publice cifre cutremurătoare despre condiţiile de precaritate extremă în care trăiesc nu mai puţin de 20% din români. Şi totuşi - implicarea Lafarge în eliminarea locuirii inumane nu este doar o picătură în ocean. Este exemplul viu şi real că poţi genera o schimbare profundă dacă ai voinţă şi alegi să faci lucrul cel bun. ", a spus Emil Olteanu, Director Executiv Habitat for Humanity România.

Pe lângă materiale de construcţii: ciment, agregate, plăci de gips-carton şi ipsosuri, mai multe echipe de voluntari formate din angajaţii societăţilor Lafarge din România de la toate nivelele, vor contribui efectiv cu zile muncă/om la construirea locuinţelor, promovând prin exemplul lor responsabilitatea civică şi voluntariatul personal şi organizaţional.

======================================================================

Despre Lafarge

În România, Lafarge activează cu toate liniile sale de activitate: ciment, agregate, betoane, gips; are 40 de site-uri industriale şi numără 1.300 de angajaţi.

Lafarge este lider mondial în industria materialelor de construcţii, deţinând poziţii de vârf cu toate diviziile sale: Ciment, Agregate & Betoane şi Gips. Având 76.000 de angajaţi în 78 de ţări, Lafarge a înregistrat vânzări de 16,2 miliarde de euro în 2010.

În 2010 şi pentru al şaselea an consecutiv, Lafarge a fost clasificată printre „cele mai durabile 100 de corporaţii din lume". Prin intermediul celui mai important centru de cercetare în domeniul materialelor de construcţii din lume, Lafarge plasează inovaţia în centrul priorităţilor sale, într-un demers de a asigura construcţii durabile şi creativitate arhitecturală.

Informaţii suplimentare sunt disponibile pe site-ul www.lafarge.com.

- Continuă pe pagina următoare -

- Continuă de pe pagina anterioară -

Despre Habitat For Humanity:

Habitat for Humanity este o asociaţie creştin-ecumenică, non-profit, care a sprijinit în România mai mult de 1.750 de familii defavorizate aflate în nevoie de locuinţă, să înceapă o viaţă nouă în demnitate, oferidu-le soluţii pentru o locuire adecvată, decentă şi sănătoasă. Habitat for Humanity este o organizaţie activă în județele Bihor, Cluj, Argeş, Suceava, Bacău, Dolj, Constanţa, Prahova, Neamț şi Botoşani). Familiile beneficiare lucrează la construirea propriilor locuinţe alături de voluntari români şi străini. În cadrul programului de răspuns la dezastre, asociaţia a ajutat peste 800 de familii din Bacău, Argeş, Galaţi, Botoşani şi Dolj, să-şi refacă locuinţele distruse de inundaţii. Companiile multinaționale și românești sunt principalii parteneri Habitat în România, alături de autoritățile locale ce alocă terenurile necesare construcțiilor.La nivel internaţional, Habitat a construit peste 400.000 de locuinţe în 92 de ţări, pentru un număr de peste 2 milioane de oameninevoiaşi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii