Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:55 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Internaţională a Drepturilor Omului

ro

12 Dec, 2014 14:02 1317 Marime text
La 10 decembrie 1948, Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite a adoptat textul ,,Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului, prin care sunt recunoscute drepturile  fundamentale ale fiecăruia din noi.
Drepturile omului  stabilesc ce îi este permis unei persoane să fie, să posede şi să facă pentru simplul fapt că este om. Nicio persoană  nu poate renunţa  la  drepturile sale  şi nimănui nu îi este permis să priveze pe cineva de drepturi dar nici nu pot exista drepturi fără responsabilităţi.

Există drepturi civile şi politice: dreptul la viaţă, la libertate şi securitate personală, egalitatea în drepturi, libertatea de exprimare, de opinie, de credinţă, dreptul de a participa la viaţa politică (drepturi care asigură unei persoane posibilitatea de a se manifesta liber) precum şi drepturi economice şi sociale: dreptul la muncă, la educaţie, la o viaţă decentă sau la asistenţă socială.
Elevi din clasele a IX-aD, a XI-a A, a XI-a B, a XII-a E de la  Liceul Dragomir Hurmuzescu Medgidia, coordonati de doamnele profesoare Furtună Gabriela şi Sandu Daniela, au  marcat acest eveniment printr-o dezbatere pe tema drepturilor omului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii