Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:15 27 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

‘’ Semnatura Preşedintelui Consiliului Judetean al Elevilor Constanţa falsificată în interese personale’’

ro

08 May, 2015 10:28 772 Marime text
Joi, 7.05.2015, pe biroul Doamnei Director al Liceului Tehnologic "Virgil Madgearu" Constanta a aparut o scutire in numele Presedintei Consiliului Judetean al Elevilor Constanta, Apetroaei Miruna-Maria, prin care, aceasta solicita motivarea absentelor elevului Andrei Eduard Burghelia din perioada 31.03.2015- 8.04.2015.
Aparent, acest elev, presedinte al Consiliului Scolar al liceului mai sus mentionat si presedintele Asociatiei Elevilor Constanta, ar fi participat ca "reprezentant al CJE" la mai multe activitati organizate de acest consiliu. Este de mentionat faptul ca acest elev fiind Presedintele unui Consiliu Scolar este si membru cu drept de vot in Adunarea Generala  a Consiliului Judetean al Elevilor, dar NU este reprezentant CJE deoarece nu ocupa nicio functie in Bex-ul acestei organizatii.
In scutirea inaintata Doamnei Director de la liceul "Virgil Madgearu" de catre Andrei Burghelia sunt mentionate urmatoarele motive pentru absentatul lui din aceasta perioada: prezenta la Adunarea Generala a CJE-ului ( probabil cea de pe 2 aprilie, domnul in cauza nu a fost atat de binevoitor incat sa si mentioneze in ce data a avut loc aceasta Adunare.), Adunarea Generala a Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din  Romania desfasurata la Cluj Napoca,  si organizarea proiectului caritabil "I party to help".
Este de mentionat faptul ca: la Adunarea de pe 2.04.2015 elevul in cauza a fost prezent in dimineata acelei zile la Palatul Copiilor Constanta pentru a-si depune  dosarul de candidatura, dar a parasit sala in jurul orei 12:00. Sedinta se amanase pana la 13:30 din cauza neimplinirii pragului de cvorum, dar elevul in cauza nu s-a mai prezentat.
Consiliul Judetean al Elevilor Constanta nu a fost instiintat despre Adunarea Generala a ANOSR si nu a trimis niciun reprezentant nefiind parteneri cu institutia mentionata.
Presedintele Liceului Tehnologic "Virgil Madgearu" nu s-a implicat in organizarea proiectului "I party to help", nu a fost prezent la desfasurarea acestuia si chiar daca ar fi fost, proiectul s-a desfasurat intr-o zi din saptamana "Scoala Altfel" incepand cu ora 21:00, deci nu avea motiv de absentat de la orele de curs.
Singura scutire pe care, Presedinta Miruna Apetroaiei i-a facut-o elevului Andrei Burghelia este inaintata in data de 25.03.2015 pentru prezenta la Adunarea Generala de la acea data.
Avand in vedere faptul ca scutirea inaintata de acest elev catre directiunea liceului mai sus mentionat are numarul de inregistrare falsificat deoarece numarul cu care apare, adica 56, este deja atribuit unui alt document, iar semnatura Presedintelui CJE si stampila CJE sunt falsificate deasemenea, aceasta scutire nu este valabila, iar elevul care a compus-o va fi sanctionat pentru acest delict grav de falsificare a unui document oficial.
Este inadmisibil faptul ca Andrei Eduard Burghelia este Presedintele Asociatiei Elevilor Constanta care inainteaza plangeri penale si ii acuza pe profesorii din Inspectorat si pe colegii lui de abuzuri si de conflict de interese, insa, cu toate acestea, el isi foloseste functia de Presedinte CSE in interese personale. Se stie foarte bine, ca acest elev are o multitudine de absente, peste limita admisa, si falsificarea acestei scutiri pe o data atat de indelungata i-ar fi motivat o buna parte dintre aceste, iar consecintele absentismului sau s-ar fi diminuat.
Deasemenea, este de amintit faptul ca studentul la Drept, Bajdechi Alexandru, care sustine solutionarea problemelor intr-un mod legal si corect, si care a criticat in nenumarate randuri Consiliul Judetean al Elevilor Constanta ‘’din punctul de vedere al unui student la Drept’’, sprijina  din toate punctele de vedere avest elev, Presedinte al asociatiei pe care a infiintat-o.
Ce sa intelegem de aci?
Falsificarea unui document in interese personale nu poate fi trecuta cu vederea. Pana acum Andrei Burghelia a sustinut ca doreste sa candideze pentru functia de Presedinte CJE Constanta pentru a ‘’depolitiza sistemul acesta corupt’’. Este acum mai mult decat evident ca in spatele vorbelor mari si a promisiunilor cu ‘’ a face dreptate’’ se afla un conflict de interese personale, mai ales avand in vedere situatia sa in cadrul Liceului Tehnologic ‘’Virgil Madgearu’’ Constanta.
Se vor face toate demersurile necesare pentru ca acest abuz si acest fals in acte sa fie aspru pedepsit.
Priviti micile trucuri infaptuite de membrii AEC care calca peste orice norma morala si profesionala pentru a-si indeplini scopurile si a-si apara interesele.
Cu toate acestea, in ciuda atacurilor  inaintate in mod repetat de catre Presedintele AEC catre conducerea CJE si a situatilor create , CJE Constanta isi continua activitatea si va invita la un spectacol caritabil de calitate pe 13.05.2015 la ora 18:00 la Muzeul de Arta Constanta. Avand ca partener ONG-ul in cur de formare ‘’ Salveaza Romania acum!’’ dorin sa o ajutam pe micuta Maria Izabela, in varsta de un an care este bolnava de epilepsie. Asadar, prin aceasta cale va lansam o invitatie deschisa. Acest eveniment va avea donatie libera si va fi posibila achizitionarea unor tablouri pictate de unii dintre cei mai tineri artisti ai Constantei.
 
 
Contact:
Vesa Ana- Maria, redactor al Consiliului Județean al Elevilor Constanța
Adresă de e-mail: vesaanamaria15@yahoo.com

 
CONSILIUL JUDEȚEAN AL ELEVILOR CONSTANŢA
Str. Soveja nr. 17, Constanţa, cod poştal: 900562
e­mail: cject@yahoo.com
web: www.cjeconstanta.ro
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii