Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:21 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Actiune de informare a tinerilor cu privire la avantajele incadrarii pe piata muncii

ro

11 Dec, 2009 17:34 1811 Marime text

COMUNICAT DE PRESĂ

Direcţia Judeţeană pentru Tineret Constanţa (D.J.T.) în parteneriat cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Constanţa (A.J.O.F.M.) au desfăşurat joi, 10 decembrie 2009, o acţiune de informare a tinerilor cu privire la avantajele încadrării pe piaţa muncii. Acţiunea a avut loc la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” iar grupul ţintă a fost format din elevii claselor a XII-a.
Reprezentanţii  A.J.O.F.M. şi D.J.T. Constanţa le-au prezentat elevilor avantajele pe care le oferă statul celor care îşi finalizează studiile în România. Elevii au aflat că, în termen de 60 de zile de la absolvirea cursurilor liceale, statul asigură acestora dreptul la 6 luni în care pot beneficia de indemnizaţia de şomaj, în cazul în care, în această perioadă nu urmează cursurile unui facultăţi.
Printre avantajele prezentate se numără participarea, din poziţia de şomer, la cursuri gratuite de specialitate, posibilitatea obţinerii unui loc de muncă prin bursa locurilor de muncă şi consiliere profesională gratuită din partea A.J.O.F.M. Constanţa.
Reprezentanţii celor două instituţii declară că astfel de întâlniri se vor desfăşura şi pe parcursul anului 2010, acesta fiind începutul unei colaborări spre sprijinul tinerilor constănţeni. 

Direcţia Judeţeană pentru Tineret
Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii