Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:06 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă DJST Constanta

ro

03 Jul, 2015 14:38 2800 Marime text
Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa împreună cu ONG T.E.A.M., Fundaţia Gioavnni Bosco, Asociaţia Studenţilor Ingineri Constructori din cadrul Univ. Ovidius, Asociaţia Pro-Youth organizează diferite activităţi de petrecere a timpului liber insa cu implicaţii sănătoase în direcţiile de dezvoltare

1. Şcoala de Vara TEAM 2015 – la prima ediţie, reprezintă locul de întâlnire pentru 110 tineri şi formatori . Locul de desfăşurare – Şcoala generală numărul 12 şi numărul 18. Perioada de desfăşurare 29 iunie – 05 iulie 2015, interval orar 09.00 – 17.00.
Scopul programului – prin activităţi ludice şi educative, desfăşurate se urmăreşte creşterea inteligenţei emoţionale şi dezvoltarea de abilităţi de viaţă.
Activităţile propuse spre a fi desfăşurate – diferite jocuri de echipă şi individuale, implicarea părinţilor în activităţi comune cu tinerii participanţi la şcoală, jocuri de apă, excursii tematice.

2. Şcoala de Vară « VARA ÎMPREUNĂ 2015 », Oratoriul de Tineret aflat în administrarea Fundaţiei Giovanni Bosco, în perioada 22 iunie – 17 iulie reprezintă locul unde mai mult de 500 de tineri  participă la diferite activităţi socio-educative, de prevenire, de informare.
Timp de 4 săptămâni, tinerii grupaţi pe echipe vor participa la un maraton al jocurilor, pentru ca in serata finală în baza punctajului obţinut, să se stabileasca clasamentul final.
Cele patru echipe – reprezintă următoarele culori - albastră, galbenă, rosu, verde.
 Programul zilnic al Verii Împreună va fi:
·      9.30 - 9.50 – Sosirea copiilor  (primire cu bansuri și animație);
·      9.50 –  Moment formativ;
·      11.00 – Activitatea aleasa;
·      12.00 – Pauza de prânz.
Dacă este posibil, copilul poate participa la ATELIERE LIBERE
·      14.30 – Turnee diferite jocuri socio - educative;
·      15.10 – Marele joc de după-amiază ( diferit pentru fiecare zi).
·      17.00 – Plecarea.
În zilele de :
·      MARȚI se fac jocuri cu APĂ!
·      MIERCUREA – excursie tematică !
În fiecare VINERI SEARĂ (la ora 20.00) se organizează o SERATĂ, la care sunt invitați în mod special PĂRINȚII, să participe în mod direct.
În cadrul proiectului va fi realizată o publicaţie pentru tinerii participanţi ce va cuprinde un rezumat al celor 4 săptămâni de activităţi.
Tinerii participanţii in cadrul acestor şcoli provin în marea majoritate din cartierele – KM4-5, KM5, Viile, MEDEEA, POARTA 6, PALAS, ANDA-CET.
3. Proiectul « FOLLOW THE WATER », este implementat de către Asociaţia Studenţilor şi Inginerilor Constructori din cadrul Universităţii Ovidius, presupune un itinerar pentru 30 de studenţi în vederea informării acestora cu privire la construcţiile hidrografice – VIDRARU, COŞTEI, MĂRIŞELU, BICAZ, SIRIU (cele mai mari baraje şi hidrocentrale construite în ROMÂNIA). Rezultatul final va fi un jurnal de călătorie în care vor fi consemnate diferite aspecte tehnice ale acestor construcţii, impresii ale viitorilor hidrotehnisti – în prezent studenţi.
4. Proiectul « TINERI MANAGERI de PROIECT Constanţa 2015 » - implementat de către Asociaţia Pro-Youth, gazda fiind HOTELUL SPORT, vizează formarea în rândul a 30 de tineri constănţeni de diferite abilităţi specifice scrierii de proiecte şi accesării de fonduri nerambursabile având ca destinaţie ONG-urile de tineret. Perioada de desfăşurare 29 iunie – 07 iulie 2015.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii