Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:12 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marul de Aur merge la Blue Air

ro

08 Sep, 2009 15:00 1386 Marime text

dscf4228.jpgBucureşti, 8 septembrie - Blue Air câştigă Mărul de Aur, un premiu pentru excelenţă atribuit anual de către Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism (FIJET). "Mărul de Aur" ("La Pomme d'Or" sau "Golden Apple") este echivalentul FIJET al Oscar-ului şi se acordă anual unei atracţii, destinaţii turistice sau unei persoane, fiind un simbol al recunoaşterii eforturilor desfăşurate în vederea promovării turismului şi creşterii nivelului acestei industrii..

Duminică a avut loc în oraşul Sălişte (judeţul Sibiu) ceremonia de decernare a trofeelor acordate României. A fost pentru prima dată când FIJET a atribuit, în acelaşi an, 3 distincţii pentru destinaţiile/persoanele aparţinând aceleiaşi ţări. Compania aeriană Blue Air, Zona Ecoturistică Mărginimea Sibiului şi Rezervaţia Biosferei Delta Dunării au fost cei 3 caştigători români ai "Mărului de Aur" în acest an.

Tot în premieră mondială, Federaţia Internaţională a Jurnaliştilor şi Scriitorilor a atribuit pentru prima dată în istoria sa un asemenea premiu unei societăti comerciale, Blue Air devenind astfel prima companie distinsă vreodată cu "Mărul de Aur".

"Ne bucurăm nespus că eforturile noastre au câştigat aprecierea reprezentanţilor presei şi că toată strădania noastră din ultima perioadă în vederea dezvoltării turismului este vizibilă şi, mai mult decât atât, distrinsă cu un astfel de premiu, ce ne-a fost acordat pentru cea mai puternică dezvoltare înregistrată de o companie aerienă din sud-estul Europei", afirmă Adrian Ionaşcu, director general Blue Air.

România se poate mândri acum cu 4 astfel de premii, primul fiind acordat în urma cu 34 de ani mănăstirilor din Bucovina, care sunt Patrimoniu UNESCO şi se află expusă în incinta muzeului Mănăstirii Moldoviţa.

În prezent, cu 4 trofee din totalul celor 41 decernate începând cu anul 1971, România se situează acum pe primul loc, alături de Belgia şi Spania, devenind astfel una dintre cele mai premiate destinaţii turistice.

Despre Blue Air

Blue Air, singura companie de smart flying cu capital 100% privat românesc. Compania este autorizată să efectueze zboruri regulate interne şi internaţionale de pasageri, zboruri de tip charter la cerere şi transporturi cargo. Flota companiei este constituită în prezent din nouă aeronave Boeing 737: trei aeronave

seria 737 - 300, două aeronave seria 737 - 400, o aeronavă seria 737-500 şi trei aeronave 737 - 800 Next Generation, cu capacităţi între 126 şi 189 de locuri.

Compania a semnat în 2008 contracte pentru achiziţionarea a cinci avioane Boeing 737 Next Generation (două aeronave din seria 800 şi trei din seria 900), care vor deservi zborurile Blue Air.

Pe parcursul anului 2008, peste 1.110.000 de pasageri au zburat cu Blue Air. Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când peste 900.000 de călători au ales să zboare cu operatorul de transport aerian românesc, Blue Air înregistrează o creştere de peste 23%. Pentru acest an, Blue Air anticipează un total de 1.700.000

de călători. În ceea ce priveşte indicatorii economici, Blue Air a înregistrat o cifră de afaceri de 124.130.000 de Euro în 2008 şi estimează 170 de milioane pentru 2009. Echipajele Blue Air sunt formate din piloţi experimentaţi (majoritatea având peste 15.000 de ore de zbor).

2008 a fost un an extrem de prolific pentru Blue Air, compania câştigând o serie de contracte extrem de importante. Cel mai important este contractul de concesiune, semnat pe o perioadă de 34 de ani, al aeroportului din Bacău, conform căruia compania va investi în total 45 de milioane de euro în dezvoltarea infrastructurii, realizarea pistei de decolare-aterizare, extinderea platformelor în vederea asigurării spaţiilor de parcare şi operare la sol a aeronavelor, realizarea unui nou terminal, precum şi asigurarea sistemului de operare pentru bagaje la plecări şi sosiri. Se adaugă şi contractul câştigat pentru construcţia unui nou terminal la aeroportul Băneasa din Bucureşti, cu o investiţie de aproximativ 10 milioane de euro, toate cumulând cu contractul semnat cu Poşta Română, prin care Blue Air a fost desemnat transportatorul oficial.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii