Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:10 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doliu în teatrul românesc. O cunoscută actriță, parteneră de scenă a lui Jean Constantin s-a stins din viață

ro

01 Oct, 2018 17:44 7370 Marime text
Actrița Oltița Chirilă, cunoscută în special ca parteneră de scenă a lui Jean Constantin, s-a stins din viață la vârsta de doar 51 de ani. 

După dispariția cunoscutului actor, Oltița Chirilă se stabilise în SUA, acolo unde participa la spectacole în comunitatea românească. 

Diagnosticată cu o boală cupmplită în urmă cu câțiva ani, actrița a încercat tot felul de tratamente pentru a se salva. 

În luna august a revenit în țară, aici unde locuia fiul ei, dar starea de sănătate i s-a agravat și s-a internat în stare gravă în spital. 

Cei care o cunoșteau au încercat să o ajute, inclusiv cu transportul la o unitate sanitară din București. 

Din păcate în această dimineață, la ora 5.00 inima Oltiței Chirilă a încetat să mai bată. 

Potrivit lui Ionuț Dulgheriu, prieteni ei, printre care Silvia Chifiriuc și soțul ei Petre Roman au demarat procedurile pentru transportul actriței la București unde să fie înmormântată. 

”Draga mea, Oltița Chirilă. În luna August erai la mare și stabilisem să ne vedem la o cafea. Revenisei acasă după mulți ani de stat în America. Ne-am văzut în Ianuarie în Las Vegas, când ai insistat să ieșim la cină. Ce seară frumoasă am pretrecut alături de tine și de Denis. Singurul mare regret este că Nu am apucat să bem cafeau, așa cum stabilisem și nici o vom mai putea bea vreodată, pentru că te-ai grăbit să pleci într-o altă lume. Oltița, draga mea, iartă-mă că nu am ajuns la cafeaua din luna August. Iartă-mă.
A venit vara aceasta acasă la Constanța, după foarte mulți ani de stat în Las Vegas, departe de cei dragi și de fiul ei. Cancerul a fost cel care a răpit-o dintre noi, azi dimineață la ora 5:00.

Pentru cei care nu au cunoscut-o, Oltița Chirilă a fost angajată a Teatrului de Revista Fantasio și Constanța și mulți ani, partenera de scenă, de cuplete cu marele Jean Constantin. Drum lin, Oltița. Dumnezeu să te ierte, draga mea!” este mesajul de adio postat de Ionuț Dulgheriu pe Facebook. 

Sursa foto: ZIUA de Constanța și Facebook/Ionuț Dulgheriu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii