Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:56 20 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#Dobrogea145 Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

ro

14 Nov, 2023 12:00 914 Marime text
Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei
 
Cu ocazia aniversării a 145 de ani de la revenirea Dobrogei la patria mamă, Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța, a transmis următorul mesaj de Ziua Dobrogei:
Astăzi este ziua noastră. Se împlinesc 145 de ani de când ținutul dintre Dunăre și Marea Neagră a revenit la Patria-mamă!
Dobrogea a fost secole de-a rândul un pământ mistic. A fost tărâmul în care realul s-a împletit cu fantasticul, unde istoria vorbeşte prin nenumăratele aşezări şi unde legendele şoptesc despre faptele de vitejie ale strămoşilor noștri.

Un lucru este cert: atunci când vorbim despre Dobrogea, nu vorbim doar despre vechile cetăţi greceşti, romane, bizantine ori fortificaţii genoveze, despre incredibila Deltă a Dunării, despre marea învolburată, despre piscurile bătrânilor munţi, despre soarele torid și crivățul năprasnic, despre podgoriile și bisericile vechi, despre porturile populare româneşti ori straiele lipoveneşti, despre cultura şi mozaicul de etnii, vorbim, în primul rând, despre oameni.  Și oamenii s-au format după frumusețea Dobrogei. Eu sunt mândru că sunt dobrogean și cred că orice dobrogean ar trebui să simtă această mândrie, care vine din familie, din apartenența la acest teritoriu legendar, din matricea geografică, spirituală și culturală care se imprimă asupra noastră.

La mulți ani, Dobrogea! La mulți ani, dobrogeni mândri și frumoși!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari