Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:26 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#Dobrogea144 Ing. Petre Badea, directorul general al Aedificia Carpați, mesaj de Ziua Dobrogei

ro

18 Nov, 2022 09:56 1801 Marime text
 
Cu ocazia aniversării a 144 de ani de la revenirea Dobrogei la patria mamă, ing. Petre Badea, directorul general al Aedificia Carpați, antreprenorul general al lucrărilor de reabilitare și modernizare a Cazinoului, a transmis următorul mesaj de Ziua Dobrogei:
 
Munca desfăşurată în anii pe care ni i-am petrecut dedicându-ne proiectului de consolidare, restaurare, reabilitare şi modernizare a Cazinoului din Constanţa - care ne-a dat ocazia de a pătrunde în misterele Cazinoului, de a-i descoperi frumuseţea umbrită (ori, mai degrabă, ascunsă voit), ba chiar de a reconstitui veritabile fragmente din istorie, frânturi din viaţa unui om - ne permite acum să facem paralela, fără să greşim, între Cazino şi însăşi Dobrogea - cu misterele, frumuseţile şi fragmentele sale însemnate de istorie.
 
Poate nu întâmplător Dobrogea, privită uneori - pe nedrept - ca o Cenuşăreasă a provinciilor reunite cu ţara-mamă România, este acum cel mai bun exemplu al unei armonii interetnice și multiculturale.
 
Asemuim Dobrogea, cu frumuseţile sale, fragmentele sale de istorie și modalitatea în care s-a „revelat“ țării, de-a lungul anilor, dacă putem spune așa, Cazinoului, care, cu demnitate și noblețe, o reprezintă.
 
Istoria ne învață că și Dobrogea a avut mult de muncit pentru a putea fi privită astfel cum este astăzi percepută, la adevărata sa valoare: a fost nevoie de timp, multă implicare și multă muncă, pe toate planurile, pentru ca Dobrogea să se arate bijuteria multiculturală de acum.
 
În mod asemănător, după abandonul suferit, și Cazinoul din Constanța a avut și încă are nevoie de timp pentru a se rearăta în adevărata sa splendoare, timp, atenție și iubire, însă putem spune încă de pe acum, fără să greșim, că rezultatele nu întârzie să apară, iar Cazinoul își împlinește promisiunea pe care ne-a făcut-o încă de la început, că tot efortul și toată munca vor merita!
 
De Ziua Dobrogei, le urăm tuturor dobrogenilor, dar și tuturor românilor mulți ani cu sănătate și le dorim să păstreze mereu mândria că fac parte dintr-un popor care, în ciuda tuturor greutăților istorice pe care le-a avut de înfruntat, a știut să își păstreze mereu ființa, regăsindu-se de fiecare dată când soarta l-a pus la încercare!
 
În mod similar, după cum am reușit să arătăm deja și vom continua să o facem, și Cazinoul va reuși să se regăsească pe sine, indiferent cât de mult l-a pus soarta la încercare.
 
La mulți ani, Dobrogea! La mulți ani, dobrogeni!
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța
 
Citește și:  

#Dobrogea144 La mulți ani, Dobrogea! Ziua Dobrogei, la Biblioteca Academiei Române


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari